Mocsai-recept: erő és jó védekezés szellemességgel fűszerezve

Vágólapra másolva!
2010.10.29. 10:25
null
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
Címkék
A több problémával is küzdő magyar férfiválogatott tegnap a vártnál sokkal simábban, 26–17-re győzött a szombathelyi Eb-selejtezőn Bosznia-Hercegovina ellen. A mieink egyik legeredményesebb játékosa, az öt gólig jutó Mocsai Tamás szerint annak köszönhettük a sikert, hogy jobban bírtuk erővel a meccset, mint a vendégek. A találkozó előtt sérüléssel bajlódó, de így is remek teljesítményt nyújtó Császár Gábor úgy vélte, a második félidőben mutatott jó védekezés és Fazekas Nándor védései teremtették meg az alapot a nagy különbségű győzelemhez.
MOCSAI: A CSAPATMUNKA HOZTA MEG A SIKERT

 „A rossz előjelek ellenére bíztunk benne, hogy a bosnyákok idővel megtörnek, és könnyebb lesz a dolgunk. Ám ez csak a 23. perc környékén következett be, de akkor gyorsan lendületbe jöttünk, és a csapatmunka meghozta a győzelmet. Az első félidőben sokat hibáztunk, azonban több mozgással, helyváltoztatással és gyorsabb játékkal sikerült ezt kiküszöbölnünk a második játékrészben” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

 

„Nehezen lendültünk bele a játékba, kicsit több időbe is telt, utána viszont hajtottunk, küzdöttünk, így sikerült gólokkal és szép győzelemmel kiszolgálni a közönséget. Amikor védekezésben hibáztunk, Fazekas Nándor hatalmasakat védett, de ki kell emelnem Lékai Mátét is, aki megérett a felnőttválogatotthoz, és a ma esti játékával nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez” – mondta Ilyés Ferenc.

 

„Az elején nekem is voltak hibáim. A fal jól állt fel előttem, így az egyenes lövéseket védeni tudtam, azonban szélekről kapott góloknál jobban kellett volna figyelnem. A második félidőben nagyot fordult minden. Védekezésünk összeállt, és nekem is jobban ment. Volt, hogy bárhová lőtték a labdát, elakadt bennem. Nagyon elégedett vagyok a csapattal. Ma este egy nagyon jó bosnyák csapatot vertünk meg” – nyilatkozta a válogatott kapusa, Fazekas Nándor.

 

„Túlzottnak érzem a kilencgólos különbséget, amelyhez a bírók több tévedése is hozzásegítette a magyarokat. Csak az első félidőben lehettem elégedett együttesemmel, amely a szünet utáni hibáival, kimaradó helyzeteivel a hazaiaknak kedvezett. Átlvőinktől többet várok vasárnap Macedónia ellen” – mondta Vojislav Radja, a bosnyákok szövetségi kapitánya.

A bosnyákok elleni tegnapi 26–17-es győzelem igazi csapamunka eredménye, hiszen a 11 pályára lépő mezőnyjátékosból kilencen is gólt szereztek, és a kapuban Fazekas Nándor is kiváló teljesítményt nyújtott.

Ezért nehéz bárkit is külön kiemelni, az egyik legeredményesebb lövőnk Mocsai Tamás volt. A szövetségi kapitány fia, csakúgy, mint Ilyés Ferenc, öt gól szerzett.

„Tudtuk, hogy a bosnyákok agresszíven, nagy iramban kezdenek, ugyanakkor el is fáradnak a második félidőre. Pontosan ez történt, felőröltük őket” – nyilatkozta a találkozót követően Mocsai Tamás.

A meccs előtt lábsérüléssel bajlódó Császár Gábor problémái ellenére jól irányított, a veszprémi játékos szerint a siker kulcsa az volt, hogy hátsó alakzatunk jól összeállt.

„A szünetig nagyon látszott, hogy a csapatunk nincs összeszokva” – indokolta a szorosabb első félidőt az irányító.  Az összeszokottság hiányán persze senki sem lepődött meg, hiszen a találkozó előtt mindössze két és fél napig gyakorolt együtt a keret, de ezúttal ennyi is elég volt.

„Aztán összeállt a védekezésünk, Fazekas remekelt, s nagy különbséggel nyertünk” – tette hozzá a három gólig jutó Császár, akivel Iváncsik Gergő is egyetértett.

„Az elejét elaludtuk, kissé fásultan, fáradtan játszottunk. Annál jobban sikerült a folytatás, amelyben gyorsan, szellemesen kézilabdáztunk” – fogalmazott a négygólos szélső.

A vendégeknél csak három igazán jó egyéni teljesítmény akadt, a hatgólos Jaskic és az öt találatig jutó Basic mellett a Barcelona kapusa, Danijel Saric érdemel említést. Utóbbi a meccs után elmondta, a vereség ellenére minden esélyük megvan a továbbjutásra. A négyesből az első és a második helyen végző csapat jut tovább.

 „Remekül kezdtünk, és ha tudtuk volna folytatni az első félidőben nyújtott játékunkat, nem kapunk ki – értékelte a csatát Danijel Saric kapus. – Semmi sincs veszve, a csoportból tovább kell jutnunk, s erre képes is együttesünk.”

 NÉPSPORTBLOG
„A kilenc begyömöszölt gombóccal a torkukban hazasomfordáló bosnyákoktól majd a visszavágón megkérdezzük, egy szem kapussal és egy irányítóval mire volt akkora arcuK” – Hálálhörgés után konfetti és pukkedli
 TÁMOGATÁS A DEVECSERI KÉZISEKNEK
 

A szombathelyi válogatott mérkőzés keretében adta át Sinka László MKSZ-elnök és Nemcsik Balázs főtitkár a devecseri Kristályvölgyi SE képviselőinek a 1.5 millió forint értékű sportszert, amelyet a szövetség gyűjtéséből vásároltak az iszapkatasztrófa sújtotta város férfi kézilabdacsapatának.  

EMLÉKEZTETŐ – FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ
FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ – 1. CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 26–17 (10–9)
Szombathely, 2500 néző. V: Horacek, Novotny (csehek)
Magyarország: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 3, Laluska, Gál, CSÁSZÁR 3 (1), ILYÉS 5, IVÁNCSIK G. 4 (1). Csere: MOCSAI 5, Harsányi 1, Zubai 1, Schuch 1, Lékai 3
Bosznia-Hercegovina: SARIC – JASKIC 6, BASIC 5 (1), Toromanovic 1, Prce, Terzic 1, Stojanovic. Csere: Doborac 2, Buric, Kelecevic, Velic, Harmandic 1, Panic, Kukrika 1, Buljugija
Az eredmény alakulása. 13. p.: 1–4. 19. p.: 3–5. 26. p.: 7–7. 29. p.: 9–8. 33. p.: 10–11. 46. p.: 18–13. 57. p.: 24–16
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 2/1
A csoport másik mérkőzésén tegnap: Macedónia–Észtország 30–25
KÖVETKEZŐ FORDULÓ
Október 31. (vasárnap), 17.45: Észtország–Magyarország
Október 31. (vasárnap), 20.00: Bosznia-Hercegovina–Macedónia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik