Mocsai szerint a széleken vert meg minket Dánia

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 23:30
null
A mieink ellen tíz gólig jutó Hans Lindberg nemcsak büntetőből, a szélről sem tudott hibázni (Fotó: Reuters)
Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint a széleken dőlt el a dánok elleni negyeddöntős mérkőzésünk a férfi kézilabda-világbajnokságon. A szakember nem elégedett a torna lebonyolításával, szerinte az is közrejátszott a vereségünkben, hogy a dánok egy nappal többet pihenhettek a negyeddöntő előtt.

„Kettős érzéseim vannak a mérkőzés kapcsán, az első félidőben nem tudtuk érvényesíteni azt a határozottságot, keménységet és hőfokot, amit kitűztünk célul – nyilatkozta Mocsai Lajos a Sport Tv-nek. – Fél helyzetekből visszahoztuk a labdát, rengeteg támadófaultot, sok támadóhibát követtünk el, azt majd meg kell nézni a videón, hogy abból az öt-hat labdából, amit elvettek tőlünk, mennyi volt korrekt. Nem örültem az első félidei játékvezetésnek. Aki ismer, tudja, hogy nem szoktam erre fogni, most sem erre fogom. Aztán visszahoztak egy kicsit a meccsbe bennünket, volt egy-két ítélet, amikor őket kiállították, aztán a végjátékban, annál a kritikus gólnál, amit a szélről lőtt az a fiatalember, ott kellett volna labdát szereznünk a döntetlenhez, és ez nem sikerült. A legfontosabb probléma, hogy szélről nagyon sok gólt kaptunk, mi viszont nem tudtuk belőni a szélső helyzeteinket. Ha ez megvan, akkor ez egy sokkal kiegyenlítettebb mérkőzés a kezdetektől, és talán mi kerülünk ki szerencsésebben a végjátékból.”

A szövetségi kapitány ezután kitért a torna lebonyolítási rendjére is, amelyet nem tart igazságosnak:„El kell gondolkodnunk a rendezés viszonylatában azon, hogy azok a csapatok, amelyek hamarabb kezdték el egy nappal a világversenyt, pont erre a végjátékra plusz egy pihenőnapot kaptak. A lengyelek elleni küzdelem után tegnap volt egy regenerációs napunk, a dánoknak viszont két, két és fél napjuk volt. Ez is hozhat egy olyan különbséget sajnos, ami a mérkőzés kezdetén lévő frissességdifferenciában jelentkezhet.”

Lékai Máté szerint a magyar válogatott a legjobb második félidejét produkálta, de ez is kevés volt az elrontott első játékrész miatt.

„Az első félidőben túl nagy előnyt adtunk a dán csapatnak, amely hét góllal elhúzott, de úgy érzem, hogy a második félidőben volt esélyünk feljönni. Sajnos a szünet után is becsúszott egy-két hiba, de szerintem a világbajnokság legjobb második félidejét produkáltuk. Az első félidő elején megvoltak a helyzetek, de Landin kivédte a ziccereket, és utána egy kicsit szétesett a támadójátékunk. Eladtuk a labdákat, és ebből gyors indításgólokat kaptunk. Az első játékrész végére összeállít a támadójáték, ám ekkor a védekezés nem volt az igazi, úgyhogy mindig volt valami, ami nem működött. A második félidőben szerintem mindkettő jól működött, vissza is kapaszkodtunk, de sajnos nem sikerült befognunk a dánokat” – nyilatkozta Lékai Máté a meccs után a Nemzeti Sport Online-nak.

MEGTÁMOGATTÁK A MAGABIZTOS DÁNOKAT - MOCSAI LAJOS

„EZEN A MECCSEN IS LÁTSZOTT, HOGY PARIBAN VAGYUNK A VILÁG LEGJOBBJAIVAL”

HARSÁNYI GERGELY ÉRTÉKELÉSE AZ NSO TV-NEK

FÉRFI KÉZILABDA-VB
NEGYEDDÖNTŐ
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 28–26 (18–11)
Barcelona, 5000 néző. Vezette: Krstic, Ljubic (szlovénok)
DÁNIA: Landin – Lindberg 10, Söndergaard 3, Lauge, R. Toft 3, M. Hansen 2, Eggert 5. Csere: Green (kapus), Nielsen, Mölgaard 1, Nöddesbo 2, Spellerberg, Markussen 2
MAGYARORSZÁG: Tatai – Harsányi G. 4 (2), Nagy L. 8, Császár 4 (3), Zubai, Putics, Iváncsik G. 1. Csere: Mikler (kapus), Nagy K. 4, Schuch, Szöllősi Sz. 1, Mocsai 2, Vadkerti A., Lékai 2, Krivokapics
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–0. 11. p.: 5–1. 15. p.: 8–2. 23. p.: 13–5. 27. p.: 16–9. 32. p.: 19–11. 35. p.: 19–15. 40. p.: 21–18. 50. p.: 25–22. 54. p.: 26–24. 59. p.: 27–26
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik