Nagy László lemondta az Eb-szereplést

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.12.08. 11:00
Címkék
Nagy László családi okok és kisebb sérülése miatt nem vesz részt a januári ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Ezt a spanyol szövetség által „megkörnyékezett" Barcelona-játékos mondta el kedden az MTI-nek.
A világbajnokságon még ott volt Nagy, az Eb-t kihagyja (Fotó: Czagány Balázs - archív)
A világbajnokságon még ott volt Nagy, az Eb-t kihagyja (Fotó: Czagány Balázs - archív)

„Döntésem csak az Európa-bajnokságra szól, jelenleg nem téma az, hogy a spanyolok szeretnék, ha a 2012-es olimpián az ő válogatottjukban szerepelnék. Tíz éve minden világversenyen ott voltam, most inkább a családommal szeretnék lenni. Ráadásul a korábbi ujjsérülésem után sem vagyok százszázalékos állapotban, mert noha játszom a klubomban, nem lehet túlterhelni" – nyilatkozta Nagy László.   

Hozzátette: a kontinensviadal után beszél a magyar szövetség képviselőivel a hogyan továbbról, mert nem döntött még, elfogadja-e a spanyol szövetség ajánlatát, vagy továbbra is a magyar válogatott rendelkezésére áll.

A nemzetközi szövetség szabályzata alapján egy játékos három év kihagyás után szerepelhet egy másik ország válogatottjában. Azt Nagy is elismerte, a spanyolok erőteljesen kapacitálják, hogy inkább náluk játsszon.

A kiváló átlövő idén június 21-én kézilabdázott legutóbb a magyar nemzeti csapatban, vagyis ha kihagyna három évet, akkor – sikeres kvalifikáció esetén – a spanyol együttessel is ott lehetne a 2012-es londoni olimpián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik