Női kézi: a franciák legyőzésével megvan a csoportelsőség az ifi-Eb-n

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 18:59
Címkék
A magyar válogatott Szlovákia és Horvátország után a két fordulót követően szintén százszázalékos franciákat is magabiztos teljesítménnyel, 28–23-ra győzte le a Csehországban zajló ifjúsági női kézilabda Eb-n, ezzel pedig csoportelső lett, és két pontot visz magával a középdöntőbe.

Róth Kálmán együttese már az első negyedóra végén 11–4-re vezetett, a félidőben pedig 11 gól volt a mienk előnye. A különbség egy ideig a folytatásban sem csökkent, és bár feljebb tudtak zárkózni a franciák, a magyar győzelem így sem forgott veszélyben.

A hétfői szünnapot követően, a magyar válogatott kedden a C jelű négyest ugyancsak hibátlan mérleggel megnyerő Norvégia, szerdán pedig az ottani második, Hollandia ellen lép pályára a középdöntőben, immár az elődöntőbe jutás reményében.

„Az első félidőben valóban álomjátékot nyújtott a csapat. Taktikailag sikerült meglepnünk a franciákat, akik nyitott védekezésre számítottak, ehelyett mi zártabb hatos falból szerveztük meg a kilépéseket. Rendkívül fontos volt, hogy ma is alig követtünk el technikai hibát. A második játékrészben csupán annyi történt, hogy az ellenfél nagytestű játékosaival szembeni ütközések felemésztették a lányok energiáját. A helyzeteink így is megvoltak, de közülük sok ki is maradt, főleg szélről. A franciák ráadásul védekezést váltottak, jól reagáltak a játékunkra. Szemerey Zsófi klasszis kapusra utaló teljesítményt nyújtott, mellette Sirián Szederkét emelném ki a csapatunkból" – értékelt Róth Kálmán a magyar szövetség honlapjának.

NŐI KÉZILABDA IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSEHORSZÁG
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Franciaország–Magyarország 23–28 (8–19)

A magyar válogatott gólszerzői: Sirián Szederke 7, Bárány Krisztina 4, Tóth Gabriella 4, Kurucz Ivett 3, Szekerczés Luca 3, Korsós Dorina 2, Tóth Melinda 2, Virág Noémi 2, Lukács Viktória 1.

Horvátország–Szlovákia 19 óra
AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 3
3
99–69 6
2. Franciaország 3
2 1
81–64 4
3. Horvátország 2 2 47–65 0
4. Szlovákia 2 2 35–64 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik