Norvégia drámai, Franciaország sima meccs után elődöntős

Vágólapra másolva!
2009.12.15. 14:08
Címkék
Eldőlt, hogy Spanyolország után Franciaország is bejutott a női kézilabda-világbajnokságon az elődöntőbe, miután kiütéses sikert aratott Ausztria ellen, amely a 9. helyért majd a magyarokkal találkozik. Norvégia a szünetben még 14–8-ra „égett” a spanyolokkal szemben, aztán elképesztő második félidei játékával fordított és kiharcolta a négy közé jutást középdöntőcsoportjából.
A piros mezes norvégok óriási hajrájuknak köszönhetik csoportelsőségüket (Fotó: Aftenposten)
A piros mezes norvégok óriási hajrájuknak köszönhetik csoportelsőségüket (Fotó: Aftenposten)

 

FRANCIAORSZÁG–AUSZTRIA

A franciák győzelemmel biztosíthatták a továbbjutásukat az I. csoportból, ehhez képest „beragadtak" a kezdésnél, 1–3 után viszont magukhoz ragadták a kezdeményezést, és 5–3-ra fordítottak. Az osztrákok az első félidő közepén összezuhantak, a fiatal francia csapat pedig megugrott, és a szünetben már hét góllal vezetett.

A „kékek" fokozatosan tovább növelték az előnyüket, a 35. percben Baudoin góljával már tízzel mentek (23–13), majd tizenötre növelték a különbséget a nagyon gyengén játszó Ausztria ellen, végül pedig kiütéses, 35–20-as sikert arattak.

NORVÉGIA–SPANYOLORSZÁG

Az olimpiai bajnok norvégoknak szintén az elődöntőbe jutást jelentette egy esetleges győzelem, de Spanyolország úgy gondolta, nem asszisztál egy északi sikerhez. Hat hat után az ibériaiak három gólt lőttek gyorsan, ezért Thorir Hergeirsson időt is kért.

Ez utóbbi nem sokat használt, a fehér mezes spanyol csapat ugyanis sokkal jobban játszott és meglógott hattal (13–7), a szünetben pedig 14–8-as vezetését mutatta az eredményjelző.

Az északiak a pihenő után megújult harci kedvvel jöttek ki és fel is zárkőztak két gólra (15–13), majd Camilla Herrem lerohanásból egyre csökkentette a különbséget – ekkor 7–1 volt a norvégoknak a gyors indításokból dobott gólok számát tekintve!

A 46. percben Tonje Larsen révén félig kikecmergett a gödörből a norvég együttes, azaz  kiegyenlített (19–19). Heidi Löke találata után már a hihetetlenül felpörgött skandinávok vezettek, majd kettőre növelték a fórjukat, ráadásul emberhátrányból is eredményesek voltak.

Négy perccel a vége előtt 25–22-re vezetett az óriásit javuló norvég csapat, Riegelhuth hetesével pedig már négygólosra hízott az előnye. A spanyolok ezt nem tudták ledolgozni – Norvégia káprázatos második félidei játéka elődöntőt ért!

A nagyobb mérethez kattintson a képre!
A nagyobb mérethez kattintson a képre!
 
NŐI KÉZILABDA-VB
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT
Franciaország–Ausztria 35–20 (19–12)
KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT
Norvégia–Spanyolország 27–24 (8–14)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik