Oroszország Dániát legyőzve ment tovább

Vágólapra másolva!
2009.12.15. 15:36
null
Az orosz válogatott sikerével már az elődöntőbe jutott (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
A Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében az I. csoport utolsó mérkőzésén Oroszország 30–25-re legyőzte Dániát, így bejutott az elődöntőbe.

Bár a legutóbbi két vb-t megnyerő Oroszország, illetve Dánia az összecsapás előtt egyaránt hat ponttal állt – két egységgel lemaradva a már biztosan továbbjutó Franciaország mögött –, ám jobb gólkülönbségüknek köszönhetően az oroszoknak már egy döntetlen is elegendő lett volna a négy közé kerüléshez.

A sok pontatlansággal tarkított mérkőzés első góljára a negyedik percig kellett várni, Emilija Turej révén az oroszok vezettek először a találkozón.

Az első fordítás a 7. percben történt, sokáig azonban nem tarthatott a dán öröm, hiszen Oroszország, Inna Szuszlina bravúrjainak is köszönhetően, pillanatok alatt visszavette az előnyt.

A 15. percben 8–6-os orosz fórnál, kettős emberhátrányban támadhatott a dán válogatott, ám ez sem akadályozta meg őket a szépítésben, sőt az akció végén még egy kiállítást is kapott a címvédő.

A következő támadás végén Turej ezúttal a jobbszélső helyéről próbálkozott, de eredménytelenül, s ezt a lendületet kihasználva Dánia Maibritt Kviesgaard révén gyorsan egalizált, sőt Christina Pedersen sokadik védése után kétszer is a vezetés megszerzéséért támadhatott – mindhiába.

Az első félidő szoros végjátékához (13–12) képest meglepően egyoldalúan indult a második játékrész, és percek alatt négygólos előnyre tett szert a címvédő (17–13).

Jan Pytlick szövetségi kapitány ekkor elérkezettnek látta az időt egy kis fejmosásra, és bár ennek következményeként a dánok stabilabbá váltak, sokkal közelebb nem tudtak zárkózni.

A dánok 22–19-nél emberelőnyben támadhattak, ám nem sikerült közel férkőzniük riválisukhoz, az 54. percben ráadásul hiába került hátrányba Oroszország, előbb kínai figurából, majd felállt fallal szemben is eredményesek tudott lenni, így az utolsó négy percre fordulva már öt gól volt a két csapat közti különbség (27–22).

A továbbjutás kérdése ekkor el is dőlt, már csak a végeredmény volt kérdéses, végül 30–25-re győzött Oroszország. Az elődöntőben így megismétlődik az előző világbajnokság, egyben a pekingi olimpia döntőjének szereposztása: ismét Norvégia–Oroszország csatát láthat a nagyérdemű.

A másik ágon Spanyolország–Franciaország párharcot rendeznek.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
 I. CSOPORT, 3. FORDULÓ
 Oroszország–Dánia 30–25 (13–12)

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik