Pálinger Katalin: Nem szabad görcsölni!

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 13:15
null
Küzdelmes mérkőzésre számíthat a Győr (Fotó: NS-archív)
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzését a spanyol Itxako Navarra hazai környezetben öt góllal (26–21) nyerte meg a Győri Audi ETO KC ellen. A visszavágót a győri Magvassy Sportcsarnokban rendezik, vasárnap 17.30-tól. Pálinger Katalin szerint elsősorban csapatmunkában kell feljavulniuk a győrieknek, akik a tét mellett tisztában vannak azzal is, hogy képesek ledolgozni a hátrányukat.

„Jó néhány játékosunk évek óta ezen a szinten játszik, így hozzászoktunk a hasonló helyzetekhez – nyilatkozta Pálinger Katalin, a győriek világklasszis kapusa a Nemzeti Sportnak. – Persze előre nehéz okosnak lenni, csak a meccsen derül ki, valójában hogyan dolgozzuk föl magunkban a történteket. Egyvalamit nem szabad: görcsölni!”

SZAVAZÁS

Ön szerint bejut-e a Győri ETO KC a BL fináléjába?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Győr a múlt héten ígéretesen kezdett, de a második félidőben megtört a lendülete, elsősorban támadásban maradhattak tartalékok Konkoly Csaba együttesében, lévén rengeteg technikai hibát vétettek, és önmagukhoz képest meglehetősen gyenge százalékkal lőttek.

„Tudjuk, hogy képesek vagyunk a spanyolországinál sokkal jobb teljesítményre. Egyénileg csaknem a maximumot kell nyújtania mindenkinek, emellett pedig csapatként kell működnünk. A spanyolok játékstílusa ellen nagyon fontos az összehangolt csapatmunka, védekezésben olykor két védőnek is segítenie kell egy támadóval szemben, támadásban pedig az agresszív, nyitott védekezés ellen sok labda nélküli mozgással egymásnak kell megteremteni a helyzeteket, nem pedig egy az egyben brusztolni.”

A spanyolok, főként az ötgólos előny tudatában, aligha adják olcsón a bőrüket, így vélhetően végig küzdelmes és nagy iramú találkozó vár a felekre, amelyben döntő lehet a fizikum is.

„Nem mondanám, hogy fáradt a társaság, nem is lehet az, hiszen mindig ez a szezon legfontosabb időszaka, nagyon keményen készültünk rá az idén is, ezért szerintem nem az lesz a kulcs, hogy elfáradunk-e – folytatta a kapus. – Én jobb csapatnak tartom a miénket, de aki a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé jut, már tud valamit, nem véletlenül kerül oda. Azért a Valceát oda-vissza legyőzni nem kis teljesítmény, és az Itxakóval már évek óta számolni kell, úgyhogy nincs akkora különbség köztünk, mint sokan gondolják. A hazai pályától viszont én is sokat várok, és mivel a múlt héten nagyon gyengén muzsikáltunk, mindenképp javulás várható.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
Larvik (norvég)–Podgorica (montenegró) 25–20
április 17. ??–??
Itxako (spanyol)–GYŐRI AUDI ETO KC 26–21 április 17., 17.30 (Tv: Digi Sport) ??–??

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik