Pick-Szeged: előre a schaffhauseni úton

Vágólapra másolva!
2010.10.10. 12:09
null
A Szeged életben tartaná továbbjutási esélyeit (Fotó: Mirkó István - archív)
Címkék
Csak látszólag könnyebb a Pick-Szeged dolga a vasárnapi hazai BL-összecsapáson, mint egy és két hete volt, amikor nyert itthon a Schaffhausen ellen, majd kikapott Minszkben.

Skaliczki László edző fokozatosan fejlődő, érő együttesének a dán Aalborg ellen illik két pontot szereznie, hogy versenyben maradjon a C-csoportban a továbbjutásért, vagyis a négybe kerülésért. Ez akkor is teljesíthető ebben az évadban szinte új csapatot kell építenie, s a Pick-keret több mint fele újonc a klubban.

A szigorú, realista mester azt mondta a vasárnapi találkozóról, hogy főként azért lesz nehéz, mert együttese védelmének tengelyéből kiesett Herbert Gábor beállós, akinek a térdét meg kellett műteni, továbbá a kézsérüléssel bajlódó Törő Szabolcsra is legfeljebb részfeladatok bízhatók – ha egyáltalán engedi az orvos a játékát.

„Reményt keltő, hogy újra remek formába lendült Katzirz Dávid, akit az elmúlt hetekben szintén sérülés akadályozott, a derekát fájlalta – mondta Skaliczki László. – A Csurgónak nyolcat lőtt, s remélem, így teljesít az Aalborggal szemben is. Frantisek Sulctól és Zubai Szabolcstól szintén kiemelkedő teljesítményt várok, akárcsak kapusainktól s persze a bizonyítani vágyó fiataloktól."

A Szeged kapusa, Tatai Péter így nyilatkozott: „A minszki fárasztó túra, majd a szerdai csurgói bajnoki meccs után csütörtökön pihenőt kaptunk. Nem tagadom, valamennyiünknek jól jött! A rohanós, kitűnő átlövőkkel felálló Aalborg elleni taktika gyakorlására két napunk maradt, de remélhetőleg elég lesz."

Skaliczki a gyors indításoknál Lékai Máténak és Vadkerti Attilának szán főszerepet. Kiemelte, hogy a dán gárdát kitűnő svéd, norvég és izlandi játékosok erősítik, akik közül kiemelkedik a norvég Kristian Kjelling (balátlövő) és a svéd Jan Lennartsson (jobbszélső). Az izlandi Kristjan Ingimundarson rutinos védőspecialista. Peter Bredsdorff-Larsen edző kedvenc támadási variációi közé tartozik az úgynevezett hatos védőfalas védekezés és a kétbeállós (Olof Johan Ask, Mark Nielsen) támadójáték.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Pick-Szeged–Aalborg (dán) 17.25

 

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Csehov 3 2 1 99–82 5
2. Valladolid 3 2 1 91–84 5
3. Minszk 3 1 2 90–98 2
4. Szeged 2 1 1 58–59 2
5. Schaffhausen 3 1 2 84–89 1
6. Aalborg 2 1 1 59–69 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik