Skaliczki László: Talán nem legyőzhetetlen a Veszprém

Vágólapra másolva!
2011.05.08. 08:41
null
A szegedi Lékai Mátéra (balra) a veszprémieknek is nagyon oda kell figyelniük (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság, a Budapest Bank férfiliga döntőjének második felvonásán Szegedre, a Pickhez látogat a címvédő MKB Veszprém. A finálé első felvonásán hazai pályán elért 33–26-os sikerével Mocsai Lajos együttese tett szert előnyre az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A 11.35 órakor kezdő vasárnapi összecsapást a Nemzeti Sport Online folyamatosan frissülő, élőképes cikkben tudósítja majd!

„Itthon mindent megteszünk a győzelemért, és ha mégsem sikerül, legalább izgalmas, magas színvonalú meccsel akarjuk szórakoztatni a nézőket. Ha látják, hogy nem adjuk fel, végig oroszlánként küzdünk, nem lesznek csalódottak” – mondta Lékai Máté, a szegediek válogatott irányítója.

A jól képzett, a pályán remekül osztogató és cselező, emellett gólerős játékos kihangsúlyozta: a sok sérülés miatt kevesen „maradtak”, de akik játszanak, azok biztosan kiteszik majd a lelküket is a pályán.

„Akkor tarthatjuk velük a lépést, ha nem hibázunk annyit, mint legutóbb az első félidőben, pontosabban lövünk és nem szórjuk el a labdát – utalt a döntő első, veszprémi összecsapására az irányító, amelynek első félideje a hazaiaké, a második viszont a vendégeké volt. Utóbbiba kapaszkodnának szívesen a Tisza partján. – Azt a játékot kell megismételnünk. Akkor jó szájízük lesz szurkolóinknak és nekünk is. Veszprémben is volt esélyünk, hogy három gólra feljöjjünk, s ki tudja, mi történt volna ezután... Itthon még tartalékosan is csak győzelemre játszhatunk. Az erőszakos védekezésen és kapusokon sok múlhat.”

„Ezer sebből vérzünk, ez a bajnoki döntő kimenetelét erősen befolyásolhatja. Lehet, hogy ebben az évadban az utolsó hazai meccsünket láthatják a szurkolók, de ígérem, mindent megteszünk, hogy még egyszer vendégül láthassuk az esélyesebb, de talán nem legyőzhetetlen Veszprémet” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Skaliczki László, a Pick-Szeged edzője.

„Erőnléti és taktikai edzésekkel egyaránt készültünk, már a sérült Pérez és Vujin is végezhetett részfeladatokat. Hogy játszanak-e, a meccs előtt dől el. Győzelemre éhesen, motiváltan, de nem elbizakodottan várjuk a fellépést a jól felkészített, tekintélyes Szeged csarnokában” – mondta Mocsai Lajos, az MKB-Veszprém szakvezetője.

FÉRFI KÉZILABDA NB I, BUDAPEST BANK FÉRFILIGA
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Pick-Szeged–MKB Veszprém május 8., 11.35 (Tv: RTL Klub)
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.)
MKB VESZPRÉM (1.)PICK-SZEGED (2.), AZ ÁLLÁS: 10
MKB Veszprém–Pick-Szeged 33–26
Pick-Szeged–MKB Veszprém május 8.
MKB Veszprém–Pick-Szeged május 22.
Pick-Szeged–MKB Veszprém (ha szükséges) május 25.
MKB Veszprém–Pick-Szeged (ha szükséges) május 29.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik