Spiridon nélkül kezdi a BL-t a Győr

Vágólapra másolva!
2010.10.10. 12:21
null
Mayer Szabina nagy feladat előtt áll (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Ma délután három órakor megkezdi Bajnokok Ligája-szereplését a Győri Audi ETO. Konkoly Csaba együttese Csehovba utazott, ahol a két éve BL-győzelmet arató Zvezda Zvenyigorod lesz az ellenfele. A találkozón azonban sérülés miatt nem léphet pályára a győriek első számú beállósa, Simona Spiridon.

A Zvezda Zvenyigorod a legutóbbi szezonban is egy csoportban szerepelt a Győrrel, akkor Oroszországban le is győzte a magyar csapatot. A győrieknek ezúttal is nehéz dolguk lesz, főleg mivel a remek beállós, Simona Spiridon múlt vasárnap térdszalagsérülést szenvedett, s nem léphet pályára a Zvenyigorod ellen.

A Győr második számú beállósa, a 22 éves Mayer Szabina három éve az együttes játékosa, és most lesz először ilyen nagy mérkőzésen a kezdőcsapat tagja. A fiatal kézilabdázó elmondta, nagyon izgul az összecsapás miatt, de bízik a Győr védekezésében és csapattársaiban.

„Annak idején második számú beállósnak jöttem, és nagyon szeretek is a padról beállva játszani. De azt is tudom, hogy nagy lehetőség ez számomra, és szeretnék élni vele. Szeretnék védekezésben is jól teljesíteni, már csak azért is, mert a csapatnak is ez tenné a legjobbat, hiszen akkor nem kellene támadásban és védekezésben cserélnünk, tempósabb lenne a játékunk" – mondta a Nemzeti Sportnak Mayer.

Konkoly Csaba vezetőedző szerint azonban semmiképp sem szabad túlmisztifikálni Spiridon kiesését, a csapat ugyanis már többször megoldotta egy-egy fontos játékos pótlását.

„Spiridon remek játékos, de nem szabad túlmisztifikálni a hiányát: a mi csapatunkra mindig az volt a jellemző, hogy egy-egy kulcsjátékos időszakos kiesése után a helyére lépők zökkenőmentesen megoldották a feladatot, elég a Görbicz Anitát helyettesítő Kovacsics Anikóra vagy a Katarína Mravíkova sérülésekor több lehetőséghez jutó Orbán Adriennre gondolni" – nyilatkozta a Győri Audi ETO vezetőedzője.

 NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Zvezda Zvenyigorod (orosz)–Győri Audi ETO 15.00
Podravka Koprivnica (horvát)–RK Krim Ljubljana (szlovén) 17.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik