Szegeden is esélyesebb a címvédő MKB

Vágólapra másolva!
2010.05.16. 10:47
null
A második mérkőzésen is a címvédő az esélyesebb (Fotó: Török Attila)
Címkék
Az egyik gárda harmadik győzelméig tartó párharcban vasárnap egyenlíthet a Szeged, ám nem lenne meglepetés, ha 2–0-ra meglépne a Veszprém.

MÁR MÁJUS 23-ÁN VÉGE LEHET

Nem rejti véka alá az MKB Veszprém, hogy vasárnap győzni érkezik Szegedre, és május 23-án, a döntő harmadik találkozóját otthon mindenképpen szeretné „behúzni”, ezzel megszerezni sorozatban a harmadik, összesen pedig a 18. aranyérmét. Egy hete saját csarnokában 41–31-re leiskolázta ellenfelét, a már szinte örök másodiknak nevezhető Picket, amely az NB I-ben eddig kétszer végzett az élen (1996, 2007). Az idén erre kevesebb az esélye, de a Bajnokok Ligája-indulása így is biztos, ráadásul még nem adta fel a reményt.

NAGYOT HÚZHAT DRAGAN DJUKICS

FÉRFI BAJNOKI DÖNTŐK 
2006: Veszprém–Szeged 3–2
2007: Szeged–Veszprém 3–1
2008: Veszprém–Szeged 3–2
2009: Veszprém–Szeged 3–0

Az évad végén Szegedről majdnem biztosan távozó Dragan Djukics edző sokat és jól dolgozott (ezt az őt pénzügyi megfontolásokból alig marasztaló vezetők is elismerik) a Pick-Szeged játékosaival, hogy felvehessék a versenyt az európai elitbe tartozó veszprémiekkel.

„A Magyar Kupa balatonfüredi döntőjében sikerült megmutatnunk, milyen remek együttessé formálódott a Szeged az utóbbi fél évben – mondta a szerb szakvezető, aki 2001 és 2003 között dirigálta a gárdát, és ebben az évadban novembertől áll a csapat élén. – A különleges csapatstatisztikák, az edzőtársaimmal közösen vezetett adatok pontosan igazolják, hogy a sérülések és a BL-ben elszenvedett kudarcok dacára folyamatosan fejlődött, javult, érett a Pick. Ezen az úton haladva elérhető lenne az ősszel elképzelt cél, vagyis a BL-ben a négyes döntő közelébe érhetne a Szeged, a bajnoki címet és a Magyar Kupát pedig újra megszerezhetné. Erre ebben az évadban nem volt és nincs is reális esély, illetve a Magyar Kupa döntőjében balszerencsésen, hetesekkel kaptunk ki. Vasárnap Szegeden viszont szenzációs szurkolótáborunk támogatásával mindent megteszünk a Veszprém legyőzéséért. Ha sikerül, az óriási bravúr lesz.”

KIISMERTÉK A SZEGED VÉDEKEZÉSÉT

A veszprémiek mestere, Mocsai Lajos is azok táborába tartozik, akik ismerik és elismerik a Szeged erejét, tudását és jól összeválogatott keretét. Ezért is mondta el őszintén a finálé első mérkőzése után, hogy túlzottnak tartja csapata győzelmének különbségét, mert valójában nincs tíz gól a Szeged és a Veszprém között.

„A világ élvonalába tartozó csapatok borzasztóan sokat dolgoznak, hogy az egymás elleni hatalmas csatákban megállhassák a helyüket – mondta Mocsai Lajos. – Ez a temérdek munka ki is jön a játékosokból, sőt egy félidőn át még azok az együttesek is képesek tartani magukat a legjobbakkal szemben, amelyek egyébként nem tartoznak a legerősebbek közé. Azt várom, hogy a Szeged változtat a védekezési taktikáján, mert rájött, hogy az MK-fináléban alkalmazott sikeres harcmodorát kiismertük, felkészültünk rá.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!

FÉRFI KÉZILABDA NB I 
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Pick-Szeged–MKB Veszprém 11.40
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
 A DÖNTŐ PROGRAMJA
Május 9.: Veszprém–Szeged, 41–31
Május 16.: Szeged–Veszprém, 11.40
Május 23.: Veszprém–Szeged, 12.05
Május 26.: Szeged–Veszprém (ha szükséges)
Május 30.: Veszprém–Szeged (ha szükséges)
Tv: az RTL Klub valamennyi meccset közvetíti
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik