Veszprémben már ma pezsgőt bontanának

Vágólapra másolva!
2010.05.23. 09:44
null
Nenadics (fehérben) egy százalék eséyt ad csapatának a sikerre
Címkék
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó férfi kézilabdabajnoki döntőt ma megnyerheti a 2–0-ra vezető MKB Veszprém a trónkövetelő Pick-Szeged ellen. Nikola Eklemovics szerint még nem esett szó az aranyünnepről, míg Petar Nenadics mindössze egy százalék esélyt ad együttesének a sikerre.

Sima 3–0-val letudhatja a bajnoki döntőt a Veszprém, amennyiben hazai pályán másodszor is felülmúlja a Szegedet a fináléban. Az első veszprémi találkozó magabiztos MKB-győzelmet hozott, Szegeden viszont egy kiélezett meccsen, a végjátékban tudta csak a maga javára fordítani a mérkőzést Mocsai Lajos együttese.

Nikola Eklemovics a harmadik összecsapás előtt elmondta, még nem esett szó az aranyünnepről, de remek volna, ha pünkösdvasárnap a saját közönségük előtt zárhatnák le a finálét.

„Szép lenne, ha pünkösdvasárnap a csarnokban is ünnepelhetnénk, de a héten még a végső csatára készültünk, az aranyünnepről nem esett szó. Ez nem bulimeccs lesz, hanem a bajnoki döntő, amelyet a két legerősebb csapat vív. Semmi okunk a túlzott önbizalomra, hiszen a Magyar-kupa-döntőben és a bajnoki finálé második mérkőzésén is roppant nehezen nyertünk" – mondta Eklemovics.

A másik oldalon Petar Nenadics szerint egy százalék mindössze a Szeged esélye, de a végsőkig fognak küzdeni.

„Legutóbb és a Magyar Kupa-döntőben is megmutattuk, hogy mit tudunk. Most újra ez a cél. Vasárnap is az utolsó csepp vérünkig küzdünk a sikerért, miként legutóbb Szegeden, ahol szerintem győzelmet érdemeltünk volna. Nagyon jó, erős csapatunk van, képes a Veszprém megszorítására. Az egy százalék viszont annak szól, hogy ellenfelünk, amely a leggazdagabb a magyar mezőnyben, lélektanilag is uralja a meccs kritikus pillanatait, és hosszabb a kispadja. Eközben nálunk több fontos játékos beteg vagy sérült. Elég, ha Krivokapicsot és Katzirzot említem" – mondta Nenadics.

FÉRFI BAJNOKI DÖNTŐK

2006: Veszprém–Szeged 3–2

2007: Szeged–Veszprém 3–1

2008: Veszprém–Szeged 3–2

2009: Veszprém–Szeged 3–0

A 2009–2010-ES ÉVADBAN

Alapszakasz: Szeged–Veszprém 30–36 (16–16), Veszprém–Szeged 34–26 (17–17)

Magyar Kupa-döntő: Veszprém–Szeged 30–28 (12–14, 27–27 – hétméteresekkel)

 BUDAPEST BANK FÉRFILIGA, RÁJÁTSZÁS
 A DÖNTŐ PROGRAMJA

Május 9.: Veszprém–Szeged 41–31 

Május 16.: Szeged–Veszprém 31–32

Május 23.: Veszprém–Szeged, 12.05

Május 26.: Szeged–Veszprém (ha szükséges)

Május 30.: Veszprém–Szeged (ha szükséges)

Tv: az RTL Klub valamennyi meccset közvetíti

 A HARMADIK HELYÉRT
Tatabánya-Carbonex–Dunaferr 17 ó (a három győzelemig tartó párharc állása : 1–1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik