Nagy László: Van, amiről még mindig nem beszélünk

Vágólapra másolva!
2011.04.03. 14:14
Címkék
Az elmúlt évek legnagyobb botránya a magyar kézilabdában a Nagy László-ügy. A csapból is ez folyt a 2011-es év elején, amikor a Barcelona klasszisa meghozta végső döntését: nem szerepel a magyar válogatottban. Az NSO Tv stábja akkor is megkereste, hogy a legfontosabb kérdések ne maradjanak megválaszolatlanul. Az átlövő a katalán egyesület veszprémi fellépésén is rendelkezésünkre állt. Elmondta véleményét a BL-nyolcaddöntő visszavágójáról, de bizonyos dolgokról továbbra sem kívánt beszélni. Veszprémi részről Dejan Perics és Marko Vujin nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
NAGY LÁSZLÓ BIZONYOS KÉRDÉSEKRŐL TOVÁBBRA SEM BESZÉL
NAGY LÁSZLÓ BIZONYOS KÉRDÉSEKRŐL TOVÁBBRA SEM BESZÉL

Veszprémi részről Dejan Perics elmondta, mindent megtettek a továbbjutásért, de túl sok volt az első meccsen összeszedett hátrány.

„Csapatkapitányként igyekeztem mindent megtenni, hogy elérjük a célunkat. Az idén nem sikerült. Ami tőlem telik, azt negyvenévesen is mindig megteszem a csapatért, amely nem csak belőlem áll. A Barca ellen is sok társam játszott kiemelkedően, sajnos ez sem volt elég a csodához, a továbbjutáshoz" – mondta a visszavágón is klasszis teljesítményt nyújtó Perics a mérkőzés után a Nemzeti Sportnak.

„A szünet előtt abszolút kézben tartottuk a mérkőzést, kétszer is vezettünk kilenc góllal. A támadásaink azonban nem sikerültek, az ellenakciókat pedig a Barcelona rendre góllal fejezte be. Pillanatok alatt felzárkózott, sőt egyenlített. A Barcelona túl jó, túl erős keretű gárda ahhoz, hogy megadja magát, ha összesítésben csak egy-két gól a hátránya. Csapatomat egy-két hibája ellenére is csak dicsérni tudom a felkészülés során végzett nagyon lelkiismeretes munkájáért és a visszavágón mutatott játékáért" – tette hozzá a játékos.

„Óriási csatát vívtunk, valamennyien szívvel-lélekkel küzdöttünk, de a jövőben még jobban fel kell készülnünk az ilyen forró hangulatú, nagy mérkőzésekre. Ez elengedhetetlen, hogy nagyobb esélyünk legyen a Barcelona, illetve a hozzá hasonlóan erős európai élcsapatok ellen" – nyilatkozta a 11 gólig jutó Marko Vujin.

EMLÉKEZTETŐ – FÉRFI KÉZILABDA BL
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MKB Veszprém–FC Barcelona (spanyol) 30–26 (15–8)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: B. Methe, R. Methe (németek)
VESZPRÉM: PERICS – Gulyás 2, SULIC 4, Laluska, Lusnyikov 1 (1), Terzic 3, Iváncsik G. 2. Csere: Liszkai (kapus), VUJIN 11 (1), Eklemovics, Pérez 3, Vilovszki 1, Korazija 1, Császár G., Iváncsik T. 2, Nagy K.
BARCELONA: Sjöstrand – Tomás 3, NAGY L. 4, Sarmiento 1, NÖDDESBO, Romero 2, GARCÍA 9 (5). Csere: Pérez de Vargas (kapus), Jernemyr, Igropulo, RUTENKA 5, Sorhaindo, Rocas, Ro. Entrerríos 1, Oneto 1, Ugalde
Az eredmény alakulása. 11. p.: 6–1. 19. p.: 10–3. 21. p.: 12–3. 28. p.: 14–5. 34. p.: 15–12. 45. p.: 19–19. 54. p.: 24–24
Kiállítások: 14, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/5
Továbbjutott: a Barcelona, 54–51-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
MOCSAI LAJOS, a Veszprém edzője: – Fantasztikusan küzdöttünk, de a szünet után passzívabb lett a támadójátékunk, így a jól cserélő ellenfél leindításos gólokkal felzárkózott. Forgattuk a csapatot, igyekeztünk beosztani az erőnket. A vendégek jobbak voltak védelmünk átjátszásában, valamint a visszarendeződésben. A következő évadban legfeljebb egyet cserélünk a támadás és a védekezés váltásakor.
XAVIER PASCUAL, a Barcelona edzője: – A Veszprém tavaly és az idén is megmutatta, hogy a BL-ben a négy között lenne a helye. Tudtuk, nagyon nehéz meccs vár ránk, és az első félidőben ismét a Veszprém játszott fegyelmezettebben, eredményesebben. Ebben döntő szerepe volt Pericsnek, aki sok bravúros védéssel segítette együttesét. A második félidőben taktikát változtattunk, és a módosítások eredményre vezettek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik