A Pécs és a Sopron is meglepetésre készül

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 14:21
null
Iványi Dalmáék tavaly a csoportkörben kétszer is alulmaradtak a Salamancával szemben (Fotó: Mirkó István, archív)
Címkék
Kedd este mindkét magyar csapat Spanyolországban lép pályára a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének első felvonásán, ám nemcsak a célország  közös, hanem az esélyek is, hiszen  az erőviszonyok alapján a Pécsnek a Salamanca, míg a  Sopronnak a Valencia otthonában egyaránt csodával határos teljesítményre lenne szüksége a győzelemhez. 

 

SALAMANCÁBAN MÉG SOSEM GYŐZÖTT A PÉCS

A FIBA ELTILTOTTA A PÉCSET AZ IGAZOLÁSOKTÓL
 A magyar szövetség (MKOSZ) honlapjának keddi tájékoztatása szerint a FIBA főtitkára hivatalos levélben értesítette a baranyai klubot, továbbá az európai szövetséget (FIBA Europe), az MKOSZ-t és az ügyben érdekelt játékos – a brazil Graziane de Jesus Coelho - ügynökét, Paolo Roncit, hogy mivel a Pécs továbbra sem rendezte volt légiósával szemben fennálló – már lejárt – tartozását, a FIBA eltiltotta az egyesületet az új játékosok igazolásától.

Akár ajándékként is felfoghatnák  a magyar csapatok a soron következő két, esetleg három  mérkőzést, hiszen kontinensre szóló szenzációval érne fel, ha akár a Pécs 2010 a Salamancát, akár az MKB-Euroleasing Sopron a Valenciát kiejtené a női Euroliga nyolcaddöntőjében.

Mert nemcsak a pályaelőny szól a spanyol riválisok mellett az egyik fél második győzelméig tartó párharcban, hanem a vetélytársak eddigi teljesítménye és játékereje is.

A Halcón Avenida Salamanca – amely a C-csoport élén nyolc győzelemmel és két vereséggel zárt – például a hazai mérkőzéseit átlagban 24.8(!) ponttal nyerte meg a Pabellón de Würzburg arénában.

„Az elmúlt években sokszor találkoztunk velük, és rendre jól megvertek minket. Ahhoz, hogy legalább egy kicsi esélyünk legyen, kiemelkedően jól és fegyelmezetten kell játszanunk, s hatvan pont körül tartanunk az egyénileg és kollektív értelemben is nagyon erős spanyolokat" –  mondta Zseljko Djokics, a Pécs vezetőedzője a salamancai hotelbe érkezés perceiben. A pécsi hölgykoszorú 2006 óta nyolcszor találkozott riválisával, de csak kétszer győzött. 

A fiatal trénertől megtudtuk, hogy az ujjsérüléssel bajlódó Keller Annamária is elutazott a csapattal,  mert szerencsére nem repedt meg, csak zúzódott a hüvelykujja, és szoros kötéssel előreláthatólag pályára léphet az este fél kilenckor kezdődő összecsapáson.

 A PÉCS ÉS A SALAMANCA EDDIGI EUROLIGA MECCSEI
2006.11.30Pécs–Salamanca 65–57
2007.01.17Salamanca–Pécs 70–65
2008.10.16Pécs–Salamanca 82–65
2008.11.19Salamanca–Pécs 83–60
2009.02.17Salamanca–Pécs 85–63
2009.02.20Pécs–Salamanca 76–81
2009.11.12Pécs–Salamanca 60–69
2009.12.16Salamanca–Pécs 70–63
 Forrás: bama.hu

 

SZÉKELY NORBERT: NEM MI VAGYUNK AZ ESÉLYESEK

Míg Fegyverneky Zsófiáék Spanyolország nyugati részében készülnek, addig Honti Katáék keleten táboroznak, az ibériai ország harmadik legnagyobb városában.

A Ros Casares Valencia a Salamancáéhoz hasonlóan remek – nyolc siker mellett két vereség – eredménnyel tudta le a csoportkört, bár a hazai makulátlan mérlegébe belerondított az orosz Orenburg.

Érdekes, hogy Jordi Fernández vezetőedző csapata a Halcónéval megegyező mutatóval (15–1) áll a spanyol élvonal tabellájának tetején, vagyis Székely Norbert alakulata közel azonos erősségű – a négyes döntőbe kerülésre esélyes – együttessel találkozik, mint a Pécs.

„Masszív klub a Valencia, sok azonos, jó képességű játékos alkotja, de közülük is kiemelkedik  Rebekkah Brunson, aki majd' tizenhét pontot és tíz lepattanót  átlagol. Nálunk Horti Dóra kivételével mindenki hadra fogható, ám tisztában vagyunk vele, hogy nem mi számítunk a párharc esélyeseinek. Ha a meccs közbeni hazai változtatásokra időben tud a csapat reagálni, akár még szoros meccset is játszhatunk"  – vélte az egy év szünet után ismét nyolcaddöntős soproniak edzője.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik