A Sopron a Gdyniát fogadja, a Pécs Rigába látogat

Vágólapra másolva!
2010.12.01. 16:27
null
Negyedik győzelmére készül a soproni együttes (Fotó: Fuszek Gábor, NS-archív)
Címkék
A női kosárlabda Euroliga csoportkörében eljött a visszavágók ideje. Egy teljes kört követően a magyar csapatok közül az MKB-Euroleasing Sopron 3/2-es mutatóval várja a találkozókat, míg a Pécs 2010 1/4-gyel. Székely Norbert együttese a csoport harmadik helyén állva reális továbbjutási reményekkel száll harcba a folytatásban, ellenben Zseljko Djokics ötödik helyen szerénykedő együttesének immár a tapasztalatszerzés lehet a további célja, bár hatalmas bravúrral még reménykedhet.

Azután, hogy két európai elitligás élcsapatunk vasárnap bajnokin megmérkőzött egymással Sopronban, újra a kontinentális porondra lép.

SZAVAZÁS

Lesz-e magyar csapat a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A bajnoki címvédő Pécs 2010 együttese a vasárnapi vereség emlékével indult útnak a Kassát, Győrt, Tarantót és Sopront is felölelő nehéz útvonal következő állomására, Rigába, ahol a továbbjutás érdekében nyernie kell az egyetlen csapat ellen, amelyet eddig legyőzött a sorozatban.

A soproniaknak elvileg könnyebb a dolguk. Egyrészt ők a hét végén legyőzték a legnagyobb hazai riválist, másrészt nem kellett utazniuk, a Gdynia látogat Sopronba. Az a csapat, amelyet a bemutatkozó találkozón idegenben meglepetésre megvert a zöldsárga együttes. Most az lenne a meglepetés, ha nem nyernének a soproniak.

„Nehéz sorozat közepén tartunk. Az erőnk néha a vége felé jár, de ez is olyan meccs lesz, amelyet kötelező megnyernünk" – mondta Honti Kata, a soproniak csapatkapitánya. A lelátón ott ül az a hölgy, aki nélkül tavaly elképzelhetetlen volt a soproni kezdő ötös, ám most már az ellenfél játékosa. Horti Dóra még nem teljesen épült fel nyári vállműtétje után. A mérkőzés után fejezi be rehabilitációját, és kapcsolódik be az edzésmunkába.

A csapatok az első fordulóban mérték össze magukat, a Sopron a Gdynia vendégeként bravúros, 82–67-es győzelemmel kezdte a csoportkört, míg a Pécs hazai pályán nyert 66–60-ra a Riga ellen, utóbbi gárda azt követően kivétel nélkül vereséget könyvelt el.

 NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ 
ACSOPORT  
Riga–Pécs  dec. 1. 18.30 óra
B–CSOPORT  
Sopron–Gdynia  dec. 1. 18 óra

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik