A Volán és a Videoton után az Albacomp is ünnepelne

Vágólapra másolva!
2011.05.13. 14:29
null
Keller Ákos szerint az Albacomp lélektani fölénye pénteken is kitart, és bajnok lesz Szolnokon a csapat <br />(Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Péntek este 18 órától Szolnokon rendezik meg a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzését, amelyen az első két találkozót megnyerő Albacomp győzelme esetén bebiztosíthatja bajnoki címét.

A székesfehérvári gárda szombaton Szolnokon, kedden hazai pályán aratott magabiztos győzelmet, így minden esélye megvan arra, hogy akár már péntek este megszerezze fennállása negyedik bajnoki címét.

„Fontos volna megnyerni a harmadik meccset is, nehogy az Olaj önbizalmat merítsen esetleges győzelméből – mondta a Nemzeti Sportnak Keller Ákos, az Albacomp válogatott centere, aki tisztában van azzal, hogy a két klub szinte azonos erőt képvisel, és elsősorban a lelkiállapot döntheti el a bajnoki címet. – Két nagy különbségű győzelem után mi vagyunk lendületben, hiszünk magunkban. Ha ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk, megnyerjük a döntőt."

„A Szolnoknak extrát kell nyújtania hogy nyerjen, nekünk pedig rossz napot kell kifognunk, hogy így történjen" – tette hozzá Keller.

Ha az 1998 és 2000 között zsinórban háromszor a férfi NB I bajnokává koronázott klub nem adja el előnyét, és – ha nem is pénteken – legyőzi az Olajt, az Alba Volán jégkorongosai és a Videoton labdarúgói után újabb fontos csapatsportban szereznek dicsőséget Székesfehérvárnak, amely első vidéki városként örülhet egy éven belül három ilyen sportág férfiegyüttese sikerének.

Az alapszakaszgyőztes szolnokiak célja természetesen ennek megakadályozása, és hogy 1991 és 2007 után ismét felüljenek a trónra. Ehhez három meccset kellene nyerniük zsinórban, az elsőt pénteken.

„Kaptunk már ki az alapszakaszban is, de most olyan helyzettel állunk szemben, amilyennel az egész szezon során egyszer sem: két egymást követő összecsapáson a végén esélyünk sem volt – mondta Báder Márton, az Olaj centere. – A fehérvári vereség után leült a csapat és a két edző, megbeszéltünk néhány dolgot. Ez jót tett mindenkinek, készen állunk a szépítésre! A második meccs óta változtattunk, szerintem megtaláltuk a módját, hogyan kell ellenük játszani – amit pénteken be is mutatunk."

A 18 órakor kezdődő találkozót a Sport Klub élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik