Az Olaj már a döntőért hajt, Kálmánék részben megúszták

Vágólapra másolva!
2012.05.10. 16:30
null
Muhammad El Amin és a fehérváriak megálljt parancsolnának Báder Mártonéknak (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Ma rendezik meg a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének harmadik mérkőzéseit: a címvédő Szolnoki Olaj az Albacomp harmadszori legyőzése esetén már ma este a fináléba juthat, a vasi derbit 1–1-es állásról folytatja a Falco és a Körmend.

 

Pór Péter, a Szolnok szakmai igazgatója az Olaj honlapjának nyilatkozva arról beszélt: szó sincs arról, hogy elbizakodottak lennének, sőt az eddigi legkeményebb összecsapásra számítanak.

„Tudjuk, hogy vendéglátóink mindent el fognak követni a győzelem érdekében, hiszen csak így tarthatják életben döntős álmaikat – mondta Pór Péter. – Nekünk higgadt, tiszta fejjel kell játszanunk. Védekezésünkre ugyanúgy kell figyelnünk, mint az elmúlt két találkozón. A lepattanókat és az indításaikat le kell fülelnünk, és akkor nemcsak egy újabb meccset tudunk nyerni Fehérváron, hanem a párharcból is mi kerülünk ki győztesen.″

Dzunics Braniszlav, az Albacomp szakvezetője a párharc eddigi részére jellemző védekezési hibák elkerülésében látja a győzelem kulcsát.

„Mindenben javulni kell, értve ezalatt a csapat, de az egyének teljesítményét is – mondta Dzunics a fehérváriak honlapjának. – Nagyon nem lesz mindegy, játszhat-e Chism, aki hétfőn nem lépett pályára, pihenteti a lábát, és nagyon hiányzott a palánk alól. Centerposzton persze várjuk a jó teljesítményt Keller Ákostól is, aki már megmutatta párszor a Szolnok ellen, micsoda lehetőségek rejlenek benne, legutóbb ez még az alapszakaszban történt.″

A szombathelyi mérkőzéssel kapcsolatban hír, hogy a hétfőn kiállított Kálmán László (Falco) és Dejan Mladenovics (Körmend) pályára léphet ma este. A bb1 szakportál értesülése szerint a szövetség fegyelmi bizottsága fegyelmi tárgyalást rendelt el, és tájékoztatta a klubokat a büntetések várható mértékéről: a két játékos 150 ezer forintos pénzbírságot és négy mérkőzésre szóló eltiltást kap – utóbbit hat hónapra felfüggesztve.

A Falco a döntést elfogadta, a Körmend viszont nem, így a piros-feketék elutaznak a szerdai fegyelmi tárgyalásra.

Ugyancsak pénzbüntetést (50000 forint) kapott Djordje Pantelics, a Falco centere, aki a Sopron elleni negyeddöntő negyedik meccsén a komisszári jelentés szerint sportszerűtlenül kimutatott a hazai, soproni közönségnek.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

Falco-Szova KC Szombathely

–Fortress-Lami Véd Körmend

Szombathely, 18
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Albacomp Fehérvár–Szolnoki Olaj KK Székesfehérvár, 19.15 (tv: Sport Klub, élő)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Szolnok javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik