Férfi kosár: Sitku döntött, csak jövőre hagy fel az aktív játékkal

Vágólapra másolva!
2011.08.13. 09:21
Címkék
A korábbi öt, Nyíregyházán töltött bajnoki éve alatt egyetlen mérkőzést sem mulasztott Sitku Ernő, akire a 2010–2011-es szezonban alaposan rájárt a rúd. Előbb novemberben Szolnokon szenvedett bordatörést, amire a visszatérést követően, január végén, a Sopron elleni hazai mérkőzésen rásérült a Marso-Vagép NYKK csapatkapitánya. A 39 éves erőcsatár így mindössze 13 meccsen juthatott lehetőséghez, és veszélyben forgott a folytatás is. Sitku közben a civil életben is elhelyezkedett, hiszen júliustól a nyíregyházi utánpótlás- és létesítményigazgatóság, a Nyírsuli Kft. szakmai vezetője lett, miközben arról még nem tudott nyilatkozni, hogy a kosárlabdapályán nekivág-e még egy szezonnak. Pénteken aztán eldőlt, lesz folytatás.

„Még egy esztendőt vállalok, vagyis a következő lesz pályafutásom utolsó szezonja – jelentette be a 150-szeres válogatott játékos. – Több mint fél év kihagyás van mögöttem, a visszatérésben elsősorban az motivált, hogy hosszú karrieremet nem egy sérülés miatt akartam lezárni. Mielőtt aláírtam volna a szerződést, a Nyírsuli Kft. ügyvezető igazgatójától, Takács Sándortól megkaptam a lehetőséget arra, hogy a civil és a sportolói életemet össze tudjam egyeztetni. Napi egy edzést tudok biztosan vállalni, de ha csak lehet, a délelőtti foglalkozásokra is oda akarok érni."

Sitku Ernő a nyíregyházi időszaka előtt rendre élcsapatok játékosa volt, az NYKK színeiben azonban az utóbbi három évben kiszorult a rájátszásból. S hogy milyen finist képzelt el magának a kosaras? „Természetesen hosszú pályafutásomhoz méltó módon szeretném lezárni a karrieremet. Bízom benne, hogy a háttér rendeződik, és megfelelő szintű csapattal tudunk nekivágni az új idénynek" – így Sitku Ernő. Új szerzeménye még nincs a nyíregyházi együttesnek, a tavalyi keret magyar magja viszont szinte teljesen együtt maradt.

Az universiade-válogatott Mohácsi Máténak érvényes szerződése van, míg a junior-válogatottal az Európa-bajnokságot megjártak közül Jakab Péter, Polyák László és Varga Márton is aláírt. A légiósok közül a szerb center, Djordje Djogo marad, a szlovén Brane Savic viszont Franciaországba szerződött

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik