Férfi kosárlabda: Hanga kezdőként húsz percet játszott a Barcelona ellen

Vágólapra másolva!
2011.09.06. 10:35
Címkék
Három rádobás, három pont, húsz játékperc. Ezek a statisztikai adatok Hanga Ádám nevéhez fűződnek, aki vasárnap tesztmérkőzésen bemutatkozott új csapatában, a spanyol ACB-ligás Manresában. Úgy tűnik, a magyar hátvéd máris élvezi a szakmai stáb bizalmát, hiszen kezdőként lépett pályára Európa egyik legjobb együttese, a Barcelona ellen.

„Kicsit meglepett, hogy a kezdő ötösben szerepeltem, bedobtak a mély vízbe, de nagyon örültem neki – mondta a meccs másnapján a Nemzeti Sportnak Hanga. – Egyébként nincs nagy jelentősége, hogy ki kezd, vagy ki ül a padon, a Manresának tizenkét hasonló képességű tagja van, akik között egyenletesen megoszlanak a játékpercek, így legtöbbször az ellenfél taktikájához, játékosaihoz lehet igazítani a felállást."

„A saját bőrömön tapasztaltam, hogy az otthoninál kétszer-háromszor nagyobb az iram, gyorsan el is fáradtam, ám a szakmai stáb azt mondta, ilyenkor ez természetes, lesz időm megszokni a tempót. Élveztem a meccset, tetszett, hogy a Manresánál a legfontosabb a sok passzon alapuló csapatjáték."

A meccset 86–75-re (21–24, 21–15, 18–9, 26–27) megnyerte a Barca, de a felkészülésnek ebben a szakaszában természetesen másodlagos az eredmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik