Kosárlabda: fellebbez és kifizette Somogyit a Pécs 2010

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.03.01. 15:25
null
Somogyi Andreát kifizette a Pécs 2010 (Fotó: Mirkó István – archív)
Megfellebbezi a szövetség (MKOSZ) versenybizottságának ítéletét, egyúttal kiegyenlítette Somogyi Andrea felé fennálló tartozását a női kosárlabda NB I-ben címvédő Pécs 2010.

 

Az MKOSZ illetékes testülete február 23-án úgy döntött, hogy a baranyai klubnak március 1-ig ki kell fizetnie összesen csaknem 22 millió forintos hátralékát Somogyinak és korábbi légiósának, Graziane Jesus de Coelhónak, illetve utóbbi ügynökének. A magyar játékosnak a hírek szerint 1.7 millió, a brazilnak pedig 20.25 millió jár.

„A klub a határozattal szemben jogi képviselője által fellebbezést nyújtott be – állt kedden a pécsiek honlapján. – A fellebbezéssel egyidejűleg a Somogyi Andreának megítélt összeget – tekintettel a jogerős bírósági döntésre – a klub átutalta az érintett számlájára, az átutalásról szóló banki bizonylatot pedig az MKOSZ részére megküldte. A hivatkozott fellebbezés lényege, hogy álláspontunk szerint a hivatkozott tartozásokkal kapcsolatban az MKOSZ versenybizottságának nincs hatásköre, azok más fórumokon voltak eljárás tárgyai.”

Az állásfoglalás szerint Coelho és Paolo Ronci kapcsán az egyesület keresi a jogorvoslat lehetőségét a tartozás összegszerűségére vonatkozóan. A mecsekaljaiak ügyvédi letétbe helyezik péntekig azt az összeget, amely a játékos Pécsről történt távozása napján a jogos követelése volt. Ez megegyezik azzal, melyről a klub és az ügynök korábban tárgyalt.

A nemzetközi szövetség (FIBA) egy hónapja rendezetlen tartozásokra hivatkozva eltiltotta a Pécs 2010-et új kosarasok igazolásától.

Február 3-án Rózsa Gábor, a klub ügyvezetője nyilatkozott az MTI-nek. „A FIBA a teljes járandóságát megítélte Coelhónak, azaz olyan pénzeket is, amelyek álláspontunk és a megegyezésünk szerint nem is jártak volna neki. Természetesen mint korábban, most is rendezni fogjuk az elmaradást, ehhez azonban kellene egy számla, amelyre hetek óta hiába várunk, enélkül ugyanis nem tudjuk kifizetni a megítélt összeget, mert egy határozatra nem áll módunkban semmilyen pénzt átutalni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik