2002 óta nem nyert a DVSC az Üllői úton

Vágólapra másolva!
2011.05.01. 14:41
null
A Loki Kondás Elemér vezetésével próbál hosszú idő után újra nyerni az Üllői úton (Fotó: Balázs Bence – archív)
Címkék
A labdarúgó NB I 26. fordulójának záró mérkőzésén a címvédő DVSC-TEVA a Ferencvároshoz látogat. Amelyik csapat győz, az biztosan fellép a dobogóra. A debreceniek 2002 óta nem tudtak győzni az Üllői úton bajnoki mérkőzésen – igaz, a legutóbbi hét budapesti összecsapáson öt döntetlen született.

A Ferencváros eddig kilenc tavaszi bajnokijából négyet elveszített, míg a Debrecen hármat. Maróti Béla, a zöld-fehérek játékosa küzdelmes mérkőzésre számít, azonban úgy véli, egy győzelem nagy lökést adhat csapatának a dobogóért folytatott küzdelemben.

„A Debrecen hullámvölgybe került, bár úgy tűnik, az új edzővel sikerül ebből kimászniuk. Nekünk a dobogó a célunk, ezért mindenképp nyerni akarunk. Kétségkívül egy győzelem nagy lökést adhat a csapatnak. Azt gondolom, hogy a Debrecennek még most is erős a kerete, de nálunk is vannak nagyon jó játékosok. Önbizalommal teli játékot kell produkálnunk, sajnos tavasszal ez nem mindig volt ránk jellemző. Ha bátran játszunk, és azt nyújtjuk, amit tudunk, akkor legyőzhetjük a címvédőt” – nyilatkozta az ftc.hu-nak Maróti Béla, aki az MTK ellen 3–1-re megnyert múlt hét vasárnapi örökrangadón gólt szerzett.

A két csapat őszi mérkőzésén a Debrecen egy lefújás előtti pillanatokban szerzett góllal 2–1-re megnyerte a találkozót. Kondás Elemér, a hajdúsági gárda vezetőedzője ezt a találkozót is meg szeretné nyerni, ahogy az idény összes mérkőzését.

„Nehéz meccsre számítok, mint ahogy az előző két találkozó is az volt. Összeszedett gárda a Ferencváros, vannak nagyon jó játékosai, akik el tudják dönteni a mérkőzést, de nekünk is vannak céljaink, amelyeket szeretnénk elérni, ehhez minden meccsen pontokat kell szereznünk. Természetesen mindig úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk, de mérkőzés közben derül ki, mennyit tudunk az elképzelésekből megvalósítani. Első nekifutásra mindenképpen úgy játszunk, hogy győzzünk, aztán meglátjuk, hogy alakul” – fogalmazott a dvsc.hu-nak Kondás Elemér.

A debreceni játékosok közül Bernáth Csaba, Czvitkovics Péter és Yannick is sérüléssel bajlódik, játékuk kérdéses a Ferencváros elleni bajnokin.

LABDARÚGÓ NB I
26. FORDULÓ
FTC–DVSC 17.30 (tv: Sport 2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik