A Fradi a kupában visszavághat a Siófoknak

Vágólapra másolva!
2010.10.29. 12:13
null
A Fradi a kupában is összecsap a Siófokkal (Fotó: Németh Ferenc)
A Magyar Labdarúgó-szövetség székházában kisorsolták a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítását: az egyik legérdekesebb párharcot a Ferencváros és a Siófok vívja, a Fradi tehát visszavághat a Balaton-partiaknak a bajnokságban elszenvedett vereségért.

Ma délelőtt elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítását. A legjobb tizenhat közül egyelőre csak tizenöt csapat kiléte ismert, mivel a Videoton csak november 2-án csap össze a másodosztályú Bajával.

 

A nyolcaddöntő egyik slágermeccse a Ferencváros és a Siófok összecsapása lehet, hiszen a bajnokságban szeptemberben a Balaton-partiak az Üllői úton legyőzték a zöld-fehéreket. A kupában az első meccset Siófokon rendezik november 10-én, míg a visszavágót december 11-én a fővárosban.

A Magyar Kupa 4. fordulójából a Ferencváros a REAC 5–0-s idegenbeli legyőzésével jutott tovább, míg a Siófok egy másik másodosztályú csapatot búcsúztatott, Ivancsics Gellérték a BKV ellen győztek 2–1-re.

Érdekes csatát ígér az Újpest és a Pápa párharca is. A bajnokságban ugyanis a két gárda elmúlt három meccsét a pápaiak nyerték – legutóbb éppen múlt héten hazai pályán győzött Véber György csapata 3–1-re a lila-fehérek ellen.

Az Újpest az előző körben a Bőcs ellen nyert nagyon simán, 5–1-re, a Pápa viszont alaposan megszenvedett a Gyirmót vendégeként, 11-esekkel jutott tovább.

Az egyetlen állva maradt alacsonyabb osztályú csapat (igaz, még a Baja is továbbjuthat), az NB III-as Eger a Honvéddal találkozik, míg a Baja–Videoton párharc győztesére a Haladás vár majd.  

 LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Siófok–Ferencváros
Lombard Pápa–Újpest
DVSC-TEVA–KTE-Ereco
MTK–Győri ETO
Vasas–ZTE
Kaposvár–Paks
Eger–Budapest Honvéd
Baja/Videoton–Haladás
A továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első összecsapásokat november 10-én, a visszavágókat december 11-én rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik