A Fradi edzője a Vasas elleni vereség után is látta az előrelépést

Vágólapra másolva!
2011.08.29. 08:48
null
A Ferencváros megbízott edzője úgy látta: lassan kezdenek kijönni a gödörből (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Gólokban gazdag mérkőzést vívott egymással a Debrecen és az Újpest, illetve a Haladás és a Kecskemét. Előbbi találkozón végül egygólos hazai siker született, utóbbin döntetlen. A fővárosban a Vasas–Ferencváros mérkőzéssel búcsúzott az átépítés előtt álló Puskás Ferenc Stadion – legalábbis ami a honi bajnokságot illeti –, a meccs alacsony színvonalú játékot és az angyalföldiek szezonbeli első győzelmét, a zöld-fehérek ötödik vereségét hozta.


SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a magyar labdarúgó NB I-et?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

DEBRECENÚJPEST 32

Kondás Elemér (Debrecen): – A jelek szerint itthon az a megszokott forgatókönyvünk, hogy a vártnál kissé gyengébben kezdünk. Inkább az volt zavaró, hogy hiába szereztük meg szép góllal a vezetést, nem tudtuk megtartani a labdát, és feljött az Újpest. Hibáztunk, hogy hagytuk az ellenfelet felkelni a padlóról, szerencsére a cserék sokat lendítettek a csapaton.
Zoran Szpisljak (Újpest):– Tudtuk, hova kell jönnünk, nem volt kétséges szerintem senki előtt, hogy rettenetesen nehéz feladat előtt áll a csapatunk, amikor Debrecenben kell pályára lépnie. Voltak lehetőségeink, és ha több szerencsénk van, valamint jobban koncentrálunk, sokkal többet is kihozhattunk volna ebből a bajnokiból. Tanulnunk kell ebből a meccsből, nem kis dolog két gólt lőni a Loki stadionjában. Erre építhetünk, tudom, hogy jobbak leszünk, de egy kis idő kell hozzá.

VASASFERENCVÁROS 20

Marijan Vlak (Vasas):– Erőszakosan játszottunk, nagy volt a nyomás a futballistákon, egyszerűen muszáj volt megszerezni a három pontot – méghozzá nem is akárki, hanem a Ferencváros ellen. Morálisan együtt voltunk, és fontos, hogy szervezetten is játszottunk. Olykor visszafogottan működtünk, játékban, passzolásban mindenképpen javulnunk kell. A pálya közepén is láttam gondokat, azon a területen sokkal keményebben kell fellépnünk, mert így a védelmünkre túlzottan nagy teher hárul. Lesz most két hetünk összekovácsolni az együttest. Három-négy játékosra szükségünk lenne, ma is kevesen voltunk, a kispadunk is vékony. Hallom, hogy távozókról beszélnek, de hozzánk inkább érkezők kellenének most.
Nagy Tamás (Ferencváros): – Valahogy mindig a mérkőzés elején jönnek ilyen lehetetlen helyzetek, amire felkészülünk, abból kapunk gólt – ez most is így volt. Aztán úgy éreztem, lassan kijövünk a görcsösségből, helyzeteket alakítottunk ki, de a támadásban, a kapu előtt nem éreztem a magabiztosságot. A megfelelő koncentrációt hiányoltam, és sajnos ez egy hosszabb folyamat lesz, mire a futballisták ebből a pszichés görcsből felépülnek. A siker hiányzik, ha az meglesz, elindul majd a szekér. Tudom, hogy a szurkolókat ez nem nyugtatja meg, de én most is láttam előrelépést a játékunkban.

 

HALADÁSKECSKEMÉT 22

Aczél Zoltán (Haladás): – Gyakran beszélünk az öltözőben arról, ha gólt szerzünk, lehetőség szerint a következő négy percben az ellenfél ne tudjon válaszolni erre. Ezúttal nem fognám a fegyelmezetlenségre a hibákat, ugyanis ha jól emlékszem, ellenfelünk az Európa-ligában indult a nyáron, mi pedig éppen csak bent maradtunk az NB I-ben. Az első félidő számomra nem volt szórakoztató, mert túlságosan is kinyíltunk, és mindenáron gólt akartunk szerezni. Ebből alakulhatott ki a totális támadófutball, ami lehet, hogy a nézőknek öröm, ám edzőként sokkal összetettebb a kérdés.
Tomiszlav Szivics (Kecskemét): – A pontszerzéssel elégedett vagyok. A szurkolók élvezhették a játékot, én nem annyira. Igaz, egy izgalmas mérkőzéshez két jó csapat is kell, és ez most adva volt. Az első félidőben ha Frantis Litsingi nem a saját érdekeit helyezi előtérbe, hanem Gyurcsó Ádámhoz passzol, gólt szerezhettünk volna. Döntő volt, hogy a Haladás mindkét vezető gólja után viszonylag gyorsan egyenlítettünk. Nehezményezem ugyanakkor, hogy a hazaiak rengeteg szabadrúgást kaptak a tizenhatos környékéről, de mielőtt részletesebben belemennék a kritikába, inkább visszanézem videóról a mérkőzést.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Debreceni VSC 7 7 16–5 +11 21
2. Győri ETO FC 7 7 15–5 +10 21
3. Pécsi MFC 7 5 1 1 11–9 +2 16
4. Bp. Honvéd 7 5 2 16–7 +9 15
5. Kecskeméti TE 7 3 2 2 15–10 +5 11
6. DVTK 7 3 2 2 11–8 +3 11
7. Videoton 7 3 1 3 11–6 +5 10
8. Lombard Pápa 7 3 1 3 6–7 –1 10
9. Paksi FC 7 2 3 2 12–14 –2 9
10. BFC Siófok 7 2 2 3 7–7 0 8
11. Szombathelyi Haladás 7 2 2 3 7–9 –2 8
12. Kaposvári Rákóczi 7 1 3 3 11–16 –5 6
13. Vasas 7 1 2 4 8–15 –7 5
14. Ferencváros 7 2 5 4–10 –6 2
15. Újpest FC 7 2 5 5–12 –7 2
16. ZTE FC 7 1 6 4–19 –15 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik