A Győr lett a mérleg nyelve és a harmadik

Vágólapra másolva!
2010.05.23. 19:33
null
A nagy csata végén a hazaiak örülhettek (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Soproni Liga 30., befejező fordulójában a 3. helyen álló Győr a 2. Videotont fogadta. Két ellentétes félidőt láthattak a nézők: az elsőben a vendégek voltak jobbak – Sándor György a kapufát is eltalálta – a másodikban a győriek. Végül a 82. percben Lazar Sztanisics megpattant lövése utáni góllal a győriek szerezték meg a győzelmet, egyúttal a bronzérmet is.
A Soproni Liga 30., befejező fordulójában a 3. helyen álló Győr a 2. Videotont fogadta. Mindkét gárda számára létfontosságú volt a győzelem, hiszen a hazai gárda az Európa-liga indulást jelentő harmadik helyért, míg a fehérváriak a bajnoki címért küzdöttek.

Bár a hazai gárda immár tizenhat bajnoki meccs óta veretlen, és ebben a bajnokságban odahaza nem szenvedtek vereséget, a vendégek kezdték aktívabban a meccset: előbb Lipták fejesét kellett a gólvonalról mentenie a védőknek, majd Polonkai lövését és Horváth ollózását hárította Sztevanovics, Sándor lövése a 17. percben pedig a kapufán csattant.

KÉSELÉS GYŐRBEN, KÓRHÁZBAN EGY GYŐRI SZURKOLÓ
 A Nemzeti Sport információi szerint legalább egy súlyos sérültje lehet a Győr-Videoton Soproni Liga-mérkőzés előtt kitört verekedésnek. Lapunk úgy értesült, hogy a hazai és vendégdrukkerek ütközetében egy győri szurkolónak átszúrták a kezét, őt súlyos sérüléssekkel szállították kórházba.
A félidő közepére aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, ám ekkor a kapuk jóval kevesebbet is forogtak veszélyben és sajnos a színvonal is visszaesett. A szünetre gólnélküli döntetlennel vonult a két csapat, ami a virtuális tabellán azt jelentette ekkor, hogy mindkét gárdára túlóra vár, hiszen a Debrecen ellen a Kecskemét, míg a Vasas ellen pedig az Újpest szerzett vezetést.

A félidőben Pintér Attila cserével próbálta meg frissíteni csapatát, ami sikerült is: az első tíz percben többször is az újonc szlovák kapus, Tujvel bravúrjára volt szükség, hogy maradjon a gólnélküli állás. Előbb Szabó Ottó, majd Kink és Pilibaitis lövését, illetve Aleksidze fejesét kellett hárítania.

Az első félidőhöz hasonlóan azonban húsz perc után a győriek lendülete is elfogyott. Igaz, a helyzetek száma ezt követően csökkent, az izgalom továbbra is nagy volt, hiszen akár egyetlen gól is eldönthetett mindent. Ez végül a 82. percben következett be, amikor az előre lopózó Sztanisics lőtt 22 méterről kapura. A labda egy védő lábán felpattant, s így Tujvel fölött a kapu közepébe pattant. (1–0)

A fehérváriaknak már nem sikerült újítaniuk – a hátralévő időben az volt a leginkább említésre méltó esemény, hogy egyszer majdnem összeverekedtek a két csapat játékosai – így végül a győriek nyerték a mérkőzést, s ezzel a bronzérmet, míg a Videotonnak maradt az ezüst.

 SOPRONI LIGA
30. FORDULÓ
Győr–Videoton 1–0 (Sztanisics 82.)

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik