A Kaposvár Perics duplájával legyőzte a bajnok Videotont

Vágólapra másolva!
2011.07.30. 22:14
null
A Kaposvár elkapta a címvédőt (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Az NB I harmadik fordulójában a Kaposvár legyőzte odahaza a bajnoki címvédő Videotont. A felázott pályához sokkal jobban alkalmazkodtak a kaposváriak, akiktől Milan Perics duplázni tudott.

Érdekes módon mindkét gárda háza táján az „Ezen a mérkőzésen javítanunk kell!” hangulat uralkodott, hiszen a hazai Kaposvár az előző fordulóban súlyos vereséget szenvedett Kecskeméten, míg a vendég Videoton hiába győzte le első bajnokiján a Paksot, a Bajnokok Ligájából történő kiesés bizony hatalmas fekete pont az új edző, Paulo Sousa ellenőrzőjében. Meglepő módon az örökmérleg erős hazai fölényt mutatott: 12 bajnokin 6 kaposvári győzelem, 3 döntetlen mellett mindössze három Vidi-siker állt a statisztikákban.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az NB I-et a 2011–2012-es szezonban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A mérkőzés aztán megmutatta, hogy a statisztikának jobban lehet hinni ezen az estén, mint a papírformának, hiszen bár az első kapura lövés a bajnokcsapat nevéhez fűződött (Nikola Mitrovics volt a „tettes”), az első ziccert a hazaiak alakították ki, amikor a Bojan Pavlovics által az ötös jobb sarkáról visszafejelt labdáról centikkel maradt le a kapu torkában Milan Perics.

Átvette az irányítást a Kaposvár a szokásosnak mondható tapogatózó tíz perc után, és a 14. minutumban meg is szerezte a vezetés: Kulcsár Kornél bal oldali szabadrúgása után Milan Perics 12 méterről, középről, fejjel nagy erővel a bal sarokba csúsztatta a labdát. A játékszer a vizes füvön felgyorsult, esélye sem volt hárítania Tomas Tujvelnek. (1–0)

Nem tudta a bekapott gól után felgyorsítani játékát a Videoton, jellemző módon Paulo Sousa arcáról hitetlenkedést, segítője gesztusairól pedig értetlenséget lehetett leolvasni. Kevesebb elképzelés volt a vendégek játékában, mint a svájci frankban eladósodottak közül az árfolyamot elégedetten böngészgetők száma, nem is tudtak egyenlíteni a vendégek.

A második félidő legelején aztán egy fél perc alatt eldönthette volna a bajnoki sorsát a Kaposvár: Perics kétszer egymás után vihette a kapusra a labdát, de mindkétszer botrányos megoldást választott.

Paulo Sousa először Elek Ákost, majd a nagy reményekkel igazolt Brandaót és Nemanja Nikolicsot is harcba vetette, mindhiába. A felázott talaj és a szemerkélő, majd szakadó eső nem kedvezett a Videoton által erőltetni próbált rövid passzos játéknak, stabilan állt a lábán a Kaposvár-védelem, igaz, olyan nagyon azért nem tették őket próbára.

A 69. percben a második félidei harmadik ziccerét gólra váltotta Perics: Kulcsár Kornél cselezgetett a jobb oldalon, beadása üresen találta Pericset középen, aki nyolc méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe. (2–0)

A Vidi-védők újfent nem álltak a helyzet magaslatán, különösen Álvaro Brachi volt ludas ebben a találatban, aki hiába intett lest emberfogás helyett. Sokaknak eszébe juthatott a Sturm elleni találkozó…

A hazaiak innentől kezdve nemcsak hogy kivédekezték a hátralévő időt, de a nagyon élő Kulcsár kis híján újabb gólt rúgatott Periccsel, és még azt is elbírták a zöld mezesek, hogy az egy Brandao-lövés hárításába belesérült (kiugrott az ujja) kapus, Lubos Hajduch helyére az utolsó tíz percre Horváth Lászlónak a bemelegítés teljes zárójelbe tételével kellett beállnia.

Az első három bajnoki fordulóban egyébként ő már a harmadik Kaposvár-kapus, hiszen az első bajnokin Posza Zsolt kapott lehetőséget Sisa Tibortól.

Akadt némi dolga a hajrában a kapuvédőnek, de nagy Vidi-helyzetet nem jegyezhettünk fel: megérdemelten győzött a Kaposvár, Perics négy gólt is szerezhetett volna. Jellemző módon a bajnoki címvédő egyetlen helyzetet tudott kialakítani a mérkőzésen: a BL-kiesés után elveszítette a pontvadászatban is veretlenségét a Videoton.

SOUSA: LEGYEN EZ A LEGROSSZABB MECCSÜNK

MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR (Kaposvár): – A győzelem ellenére ez még egy alakuló csapat, amelyet hiába csókolunk meg, nem lesz belőle azonnal királykisasszony… Előfordulnak hullámvölgyek is, de nem akarok a múlttal foglalkozni, most gratulálni akarok a csapatomnak, úgy gondolom, a játékunk minősége alapján is megérdemelt győzelmet arattunk. Az életben vannak nagy pillanatok, a mostani ilyen, mert nem akármilyen csapatot győztünk le.

PAULO SOUSA (Videoton): – Sem a védekezésünk, sem a támadójátékunk nem úgy működött, ahogyan elterveztük. Remélhetőleg ez volt a legrosszabb mérkőzésünk az idényben… Hogy a nehéz talaj szerepet játszott volna a vereségünkben? Sem a sárra, sem az időjárásra nem szeretnék fogni semmit, csak a csapatom tehet a történtekről. Nem tudtunk hátul úgy labdát szerezni, hogy építkezzünk belőle, így hiába hoztam be csatárokat, nem jutott el hozzájuk a labda.
LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Kaposvár–Videoton 2–0
Gól: Perics (14., 69.)
AZ ÁLLÁS
1. Pécsi MFC 3 3 5–2 +3 9
2. Győri ETO FC 3 3 4–1 +3 9
3. Budapest Honvéd 3 2 1 9–4 +5 6
4. DVSC-TEVA 2 2 7–2 +5 6
5. Lombard Pápa Termál FC 2 2 3–0 +3 6
6. DVTK 2 1 1 5–2 +3 4
7. Kaposvári Rákóczi 3 1 1 1 4–6 –2 4
8. Kecskeméti TE 2 1 1 6–3 +3 3
9. Videoton FC 2 1 1 4–2 +2 3
10. BFC Siófok 2 1 1 2–2 0 3
11. MVM Paks 2 1 1 3–6 –3 3
12. Ferencvárosi TC 2 2 3–3 0 2
13. Szombathelyi Haladás 3 3 2–6 –4 0
14. Újpest FC 3 3 0–4 –4 0
15. ZTE FC 3 3 2–8 –6 0
16. Vasas-HÍD 3 3 3–11 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik