A Loki a magyar foci „mostohagyerekére” hajt

Vágólapra másolva!
2011.03.30. 11:49
null
Mijadinoszki és a Loki a döntőbe tart (Fotó: NS, archív)
Címkék
Bajnoki cím? Álom maradt csupán. Magyar Kupa-győzelem? Odaveszett Kecskeméten. Jobb híján tehát a honi sportág mostohagyerekének tekintett Ligakupával vigasztalódhat a Debrecen. Mirszad Mijadinoszki azt mondja, a Videoton azt használta ki, hogy a háromfrontos helytállási kényszer felemésztette a debreceniek energiáit.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a debreceniek „most vagy soha" hangulatban masíroznának a Ligakupa-döntőbe. Mivel azonban a bajnoki címről már csak álmodozhatnak, a Magyar Kupából pedig kiestek, a hazai labdarúgás mostohagyermekének tekintett kupasorozat (ismételt) megnyerésével vigasztalódhatnak. Feltéve persze, ha a vasárnap 2–0-ra legyőzött Haladást nem hagyják a visszavágón levegőhöz jutni, és továbbjutnak a fináléba, ahová megint csak a Paks kerülhet be (a Zalaegerszeg ellenében).

„Rendben, nálunk az előny, sőt hazai pályán játszunk – hangsúlyozta Mirszad Mijadinoszki. – Mielőtt viszont még kényelmesen hátradőlnénk, csak emlékeztetőül mondom, hogy tavaly novemberben a szombathelyiek három nullára megvertek bennünket. És azóta a zöld-fehérek csak erősödtek. Ezért is tartom óriási fegyverténynek, hogy kétgólos előnnyel várjuk a visszavágót. Ha már egyszer eljutottunk idáig, kupagyőzelemre törünk – igaz, mindig a következő lépés a legfontosabb, a legjobb nyolc között a négy közé akartunk kerülni, most pedig a fináléba. Mielőtt még bárki a nyakában érezné az aranyat, csak szólok: a legjobb esetben is három jelentős erőpróba vár ránk."

A svájci-macedón hátvéd 2008 nyarán érkezett Magyarországra – kellő rálátása volt és van tehát a Ligakupa fejlődéstörténetére.

„Egy rossz szót sem szólhatok a mostani kiírásra – hangsúlyozta. – Emellett azt tapasztaltam, a bajnokikon mellőzött, de a kupában szerephez jutó játékosok rádöbbentek, esélyt kapnak a kiugrásra. Ezért az úgynevezett beugrók évről évre komolyabban vették a sorozatot. Hogy egy példát említsek, Szombathelyen sok olyan debreceni labdarúgó futballozott, aki korábban csak a kispadon ücsörgött vagy a második csapatban szerepelt, mégis kiváló teljesítménnyel rukkolt ki – le a kalappal előttük!"

Azt ellenben Mirszad Mijadinoszki (is) elismeri, hogy volt már jobb hangulat is a Loki öltözőjében.

„A Ligakupát még megnyerhetjük, erre a feladatra kell tehát koncentrálnunk – tette hozzá rögtön a védő. – Persze nem esett jól a Videotontól elszenvedett vereség, a játékunkra viszont nem lehetett panasz, és a Haladás elleni győzelem visszaadta az önbizalmunkat. Az elmúlt évek kiváló eredményei miatt elvárják tőlünk, hogy mindig mindenben mi legyünk az elsők. Sportemberek vagyunk, s ha nem is esik jól, de fejet kell hajtanunk a jobb együttes előtt. A Videoton remekül kihasználta, hogy az Európa-liga-szereplés felemésztette az energiánkat. Képtelenek voltunk egyszerre három fronton sikeresen helytállni. De nincs még minden veszve."

Elvégre a vigaszágon is helyt kell állni – keserű szájíz ide vagy oda.

LIGAKUPA
AZ ELŐDÖNTŐ PROGRAMJA
Debreceni VSC–Haladás (2–0) 16.30 (tv: Digi Sport)
Paksi FC–Zalaegerszegi TE FC (2–1) 18.00 (tv: Sport1, SportM)
A Ligakupa-döntőt április 6-án és 12-én rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik