„A nyugodt Vidi nem távozik üres kézzel az Üllői útról”

Vágólapra másolva!
2011.03.11. 16:16
null
Ősszel Székesfehérváron döntetlent játszottak a csapatok (Fotó: Németh Ferenc– NS-archív)
Címkék
Az Albert Flórián Stadionban vendégeskedik szombaton a listavezető, bajnokaspiráns Videoton labdarúgócsapata. A házigazda Ferencváros a második helyen várja a 19. forduló rangadóját, hatpontos hátrányban a fehérváriak mögött. A bajnoki címért folytatott versenyfutásban is döntő jelentőséggel bíró ütközet előtt három volt válogatott játékos véleményére voltunk kíváncsiak: ők mit várnak a találkozótól?

„Álljon bárhol a tabellán éppen a két csapat, amikor egymással meccselnek, én mindig jó mérkőzésre és igazságos döntetlenre számítok – mondta Horváth Ferenc, aki játékos pályafutása során a Videoton, majd a Ferencváros gólveszélyes támadója volt. – Ebben a kérdésben mindig a szívemre hallgatok, amikor a véleményemet kérdezik, még akkor is, ha az eszem éppen mást mond. Mert ez nálam érzelmi kérdés, és csak utána logikai. De ha az utóbbiból indulnék ki, akkor sem jutnék sokkal távolabb a döntetlennél, már ami az esélyeket illeti. Mert a Videoton pillanatnyilag valóban jobb, egységesebb gárdának tűnik, de a Fradi ellen, különösen az Üllői úton, soha egyetlen hazai rivális sem mehet biztosra.”

SZAVAZÁS

FTC-Videoton rangadót rendeznek a magyar NB I-ben szombaton. Milyen eredményt vár?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A magyar mezőnyben jelenleg a Vidinek a legerősebb a kerete, és nyílt titok immár, hogy a legnagyobb büdzséből is gazdálkodhat, mint ilyen, messze túlszárnyalja a riválisok lehetőségeit” – kezdte Hrutka János, a Ferencváros saját nevelésű labdarúgója, aki immár évek óta menedzserként tevékenykedik.

„Ezt figyelembe véve a fehérváriak számítanak esélyesebbnek szombaton, főként annak ismeretében, hogy a ferencvárosi háttér jelenleg rendezetlen, ami bizonytalanságot kelt. Volt csapatom azonban átlagon felül teljesít a bajnokságban, jobban, mint arra a keret erősségéből számítani lehetett, és amit így elvárhattak a drukkerek. Prukner László gárdája jó formában van, egységes, és elért egy olyan szintre, amit mostanában minden körülmények között tud hozni."

A szombati mérkőzésen az lehet a döntő, hogy fegyelmezett játékkal, lelkesedéssel tudják-e ellensúlyozni a Videoton erőfölényét, és ha igen, akkor meddig. Hiába tűnhet talán fontosabbnak a mérkőzés elsőre a hátrányban lévő és otthon pályára lépő Ferencváros számára, én mégis azt mondom: nem ők, hanem a fehérváriak játszanak győzelmi kényszerben. A játékoskeret, a biztos, rendezett háttér nyomás alatt tartja őket, tudniillik itthon nekik ebből a kettőből kiindulva pontot sem lenne szabad veszíteniük, nemhogy mérkőzést. Függetlenül attól, hogy otthon, vagy idegenben lépnek pályára. Persze, tudjuk, a futball azért nem csak erről szól, a mérkőzéseket nem kizárólag a keretek és a büdzsék közti különbségek döntik el. A Videoton egy esetleges vereséggel igencsak magára engedné a mezőnyt, ha pedig ezzel együtt kis hullámvölgybe is kerülne, könnyen jönne egy rossz sorozat, így akár a biztosnak hitt bajnoki címe is odalehet. Mint ahogyan történt az egy évvel ezelőtt” – zárta gondolatait Hrutka.

„A Fradi–Vidi találkozók mindig rangadóknak számítottak, a mi időnkben is az volt – emlékezett a nem is olyan régmúltra Disztl László, a fehérváriak volt középhátvédje.

„Emlékszem, már a bemelegítésnél közel telt ház fogadott bennünket az Üllői úton, ahol a hazai drukkerek rögtön próbáltak ránk ijeszteni. Gondolom, szombaton is népes lesz a lelátó, a szurkolók pedig megpróbálkoznak valami hasonló lelki ráhatással. A mai csapatunkat azonban nyugodt, higgadt játékosok alkotják, ezzel aligha lehet befolyásolni őket. Én úgy számolok, hogy a hatpontos hátrányban lévő Fradinak kell győzelmi kényszerben pályára lépnie, különösen hazai pályán. Számukra a lehető legjobb pillanat, hogy megközelítsék a riválisukat. Szerintem ez a lehetőség és a szurkolóik nagy elvárása görcsössé teszi majd a zöld-fehéreket, ebből pedig mi profitálhatunk. Ha a Vidi nyugodt tud maradni, akkor eredményt érhet el, és nem távozik üres kézzel az Albert Flórián Stadionból.”

A két csapat holnap 19.30-kor játszik egymással, a találkozót honlapunk szöveges formában élőben közvetíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik