A Pápa otthon tartotta a három pontot a Kaposvár ellen

Vágólapra másolva!
2010.05.23. 19:39
Címkék
Közepes iramú mérkőzésen a Pápa 1–1-es félidőt követően 3–1-re legyőzte a vendég Kaposvárt a Soproni Liga utolsó fordulójában. A hazai csapat elsősorban hatékonyabb támadásainak és jobb helyzetkihasználásának köszönheti a három pontot.

Különösebb tét nélkül, lényegében a kinek lesz szebb a hajrá hangulatban rendezték meg a Pápa és a Kaposvár mérkőzését. Sem a forduló előtt 11. helyen álló Pápa, sem a 12. Kaposvár nem eshetett már ki az első osztályból.

A két együttes azonos pontszámot gyűjtött össze a zárónap előtt, egyedül a Kecskemétet előzhették meg. Ugyanakkor „hátulról" az egypontos távolságban levő Vasas és a Paks gárdája némi veszélyt jelentett a helyezési számokra.

A Pápa viharos sebességgel kezdte a mérkőzést, Véber György csapata már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A gól elsősorban Quintero érdeme, aki remek cselek után játszotta meg Szabó Zsoltot, utóbbinak pedig már nem volt nehéz négy méterről a kapuba találni. 1–0

Nem volt túl nagy iramú az első 25 perc, legalábbis helyzetekből nem sok akadt. Mindkét csapat próbált támadni, ám komoly ziccerig nem jutottak.

A félidő végéhez közeledve bombagóllal egyenlített a Prukner László vezette Kaposvár. Maróti Béla egy szabadrúgás után kipattanó labdát vágott védhetetlenül a bal felső sarokba. 1–1

A folytatásban már nem változott az eredmény, igazságosnak mondható remivel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész nem túl nagy iramban kezdődött. Mindkét együttes támadgatott, de komolyabb helyzet egyik akcióból sem alakult ki.

Nem mondhatni, hogy a Pápa teljesen váratlanul szerzett vezetést a 72. percben. Granát játszotta meg nagyszerűen a csereként beállt Jovánczai Zoltánt, aki 13 méterről lőtt a kapuba. 2–1

A kegyelemdöfés két perccel a vége előtt érkezett, Abwo higgadtan értékesítette ziccerét, Granát nagyszerű passza után. 3–1

A Pápa tehát hazai pályán jobban játszott, többet és hatékonyabban támadott ellenfelénél, így nem lehet kérdéses, megérdemelték a győzelmet.


xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik