A Roma edzőjének mindegy: megverik vagy kikapnak a Vasastól

Vágólapra másolva!
2011.08.03. 09:00
null
Spanyol szakember mutatja a szakmai irányt az olasz klubnál
Címkék
Szerda este 20.15 órás kezdéssel a Vasas centenáriumi gálamérkőzésen lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban az olasz AS Roma ellen. A vendégcsapat nyáron kinevezett spanyol szakvezetője, Luis Enrique nem csinál magának különösebb szakmai problémát a mérkőzésből, mindegy neki, hogy győznek vagy kikapnak, ennél sokkal fontosabb lesz számára játékosai hozzáállása.

„Nem sokat változtat csapatom helyzetén, hogy szerdán megveri-e a Vasast vagy netán kikap tőle" – nyilatkozta Luis Enrique, a Roma vezetőedzője. A megfogalmazásra akkor is felkapja a fejét az ember, ha pontosan tudja, egy gálameccsen az eredmény sokadlagos szempont. Bár futballmérkőzésről szólva ez nem feltétlenül egészséges hozzáállás, a körülményekre való tekintettel el kell fogadnunk, már csak azért is, mert alighanem kisebbségben lesznek azok, akik az angyalföldi klub századik születésnapja kedvéért mennek ki a találkozókra.

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a Vasas–Roma mérkőzés végkimenetele?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Helyes, nem helyes, a többséget a Roma és az olasz klub csillagai érdeklik. Nekik csupa jó hírrel szolgálhatunk, a huszonkét fős utazó keretben ugyanis mindenki ott van, aki számít: többek között Francesco Totti, Daniele De Rossi, Bojan Krkic, Gabriel Heinze, Marco Borriello vagy Rodrigo Taddei. Meg az is helyet kapott, aki csak félig számít: az edzéseket az elmúlt napokban részben kihagyó Simone Perrottát a jelek szerint nem teljesen egészségesen is felültetik a szerda reggel induló budapesti repülőjáratra. Mirko Vucsinics két napja nem a Roma, hanem a Juventus játékosa, így az ismertebb futballisták közül csak a sérüléssel küszködő Juan, a Copa América utáni pihenőjéről nemrég visszatérő Nicolás Burdisso, a frissen szerződtetett és még a csapatba kerülés előtt álló kapus, Maarten Stekelenburg és az U20-as világbajnokságon szereplő argentin tehetség, Erik Lamela nem teszi tiszteletét hazánkban.

A hírességeket pályára óhajtó nézők két érvvel nyugtathatják magukat. Egyrészt azzal, hogy Luis Enrique vezetőedzőt szerződés kötelezi a legerősebb együttes szerepeltetésére – ha nem teszi, nemcsak a 200 ezer euró feletti fellépti díjukat, de a szavahihetőségüket is számon kérhetik az olaszokon. Másrészt azzal, hogy a nyár elején munkába állt spanyol szakembernek is érdeke „élesben" megnéznie formálódó csapatát.

„A budapesti mérkőzéstől azt várom, hogy kiderüljön, sikerült-e a gyakorlatba átültetni azokat az elveket, amelyeket a felkészülés eddigi szakaszában hangsúlyoztam – mondta Luis Enrique. – Védekezésben és támadásban is szeretném viszontlátni az edzéseken kipróbált elemeket, az eredmény egyáltalán nem érdekel, felőlem ki is kaphatunk. A játékosaim hozzáállására annál inkább kíváncsi leszek."

Amint arról már kedden este beszámoltunk: a piros-kékek kedd este hivatalos üzenetet kaptak az olasz klubtól, amelyben szerepel a „farkasok” kezdőcsapata – olvasható az angyalföldi klub hivatalos honlapján, az fcvasas.com-on.

A Vasas honlapján megjelentek szerint a szerda esti, Puskás Ferenc Stadionban rendezendő találkozón kezdőként fut ki majd a gyepre Francesco Totti, Daniele De Rossi és az új igazolás, Bojan Krkic is. Ezek szerint a Roma várható kezdő tizenegye: Lobont – Cicinho, Heinze, Cassetti, José Ángel – R. Taddei, De Rossi, Perrotta – Totti – Krkic, Borriello.

A Vasas várható kezdőcsapata: Ilizi– Kulcsár D., Sütő, Kovács G., Katona M. – Simek, Bakos, Arszics, Jokics, Bárányos – Simic.

A találkozót Solymosi Péter vezeti.

Szerdán 11 órától nyit a Puskás Ferenc Stadion jegypénztára, még lehet vásárolni belépőket. Erdős László, a Vasas stratégiai igazgatója arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy elővételben eddig hét-nyolcezer jegy talált gazdára.

A ROMÁNAK FONTOS A VASAS ELLENI ÜNNEPI MECCS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik