A Videoton a Paks legyőzésével feledtette a BL-búcsút

Vágólapra másolva!
2011.07.24. 18:12
null
Alvessel nem tudott mit kezdeni a paksi védelem (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a címvédő Videoton hazai pályán 4–0-ra legyőzte a Paksot. Az első félidő 4. percében Dusan Vasziljevics nyitotta a gólok sorát, majd a 38. percben André Alves volt eredményes. A vendégek Bartha László kiállítása miatt a 35. perctől emberhátrányban játszottak. A fordulás után Vasziljevics újra betalált, a 4–0-s végeredményt a csereként beálló Nemanja Nikolics állította be.

A mérkőzés 4. percében megszerezte a vezetést a Videoton: tetszetős támadás végén Sándor György adott kitűnő labdát Dusan Vasziljevicsnek, aki két védő között kilépve mintegy 10 méterről Csernyánszki Norbert mellett a bal alsóba helyezett. 1–0

A 16. percben kis híján újabb gólt szereztek a hazaiak: Nikola Mitrovics szögletét nem tudták kifelelni a védők, Alves csúsztatása után végül a hosszú kapufánál helyezkedő Sándor György közvetlen közelről a keresztlécet találta telibe.

A 35. percben nagy bajba került a Paks: Barthát kiállította a játékvezető, miután nyújtott lábbal odacsúszott Sándor Györgynek. A vendégek hevesen reklamáltak, Éger kis híján leharapta a bíró fejét.

A paksiak hevesen reklamáltak Bartha kiállítása után (Fotó: Németh Ferenc)
A paksiak hevesen reklamáltak Bartha kiállítása után (Fotó: Németh Ferenc)

A 38. percben még nagyobb gondban voltak a vendégek: Álvaro Brachi jobb oldali beadása után a rövid saroknál érkező André Alves elől Fiola becsúszva sem tudott tisztázni, így a brazilt csatár közvetlen közelről a kapuba fejelt. 2–0

Vasziljevics kétszer ünnepelhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Vasziljevics kétszer ünnepelhetett (Fotó: Németh Ferenc)

A félidő lefújása előtt még szép paksi támadást láthatott a nagyérdemű, azonban Szabó János lesen tartózkodott, így nem alakult ki gólszerzési lehetőség.

A fordulás után az első helyzet ismét a Videoton előtt adódott: Alves kapott remek kiugratást a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül egy az egyben vihette a kapusra a labdát, azonban sokáig várt, így beérték.

A 68. percben eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat: egy eladott labdából indult a Videoton támadása, majd Alveshez került a játékszer, a brazil remek ütemben emelt Vasziljevicshez, aki mellre vette a labdát, majd senkitől sem zavartatva mintegy négy méterről a hálóba gurított. 3–0

Ezután továbbra is irányította a mérkőzést a Videoton, a csereként beálló Nemanja Nikolics két kiváló lövéssel vétette észre magát.

A Paks felívelt labdákkal próbálta feltörni a Videoton védelmét, azonban ezeket rendre tisztázták a védők.

A 87. percben már nem hibázott a szerb csatár: Nikolics vezetgette a labdát a bal oldalon, majd bevitte középre, mintegy 20 méterről lövésre szánta el magát, lökete megpattant Csernyánszki előtt, és a bal alsó sarokba vágódott. 4–0

A Videoton végig kézben tartva a találkozót 4–0-ra legyőzte a Paksot, amelyet érezhetően megzavart a kiállítás. A fehérvári gárda jelenleg ötödik a tabellán, míg Kis Károly legénysége a nyolcadik.

VIDEOTON–PAKS 4–0

(A Magyar Televízió felvétele)

A FŐSZEREPLŐK ÉRTÉKELTEK

NYILATKOZATOK

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője: „Folyamatosan javul a csapat teljesítménye, és nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot. Külön öröm, hogy egy ilyen erős csapatot sikerült legyőznünk. A játékosok már lezárták magukban a Sturm elleni párharcot.”

Kis Károly, a Paks vezetőedzője: „Senki sem örül, hogyha vereséget szenved, de gratulálok a Videotonnak, hiszen teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. A kiállítás? A bírókkal soha nem foglalkozom, most sem teszek kivételt. Remélem az Európa-ligában majd sikerül javítanunk.”

Dusan Vasziljevics, a Videoton középpályása: „Nagyon fontos volt megszerezni ezt a három pontot, nagyon büszke vagyok a csapatra. Az új játékosoknak sikerült beilleszkedniük, azt hiszem ez a Videoton a tavalyi csapatnál is erősebb.”

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Videoton–Paks 4–0

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. DVSC-TEVA 2 2 7–2 +5 6
2. Lombard Pápa Termál FC 2 2 3–0 +3 6
3. Győri ETO FC 2 2 3–1 +2 6
3. Pécsi MFC 2 2 3–1 +2 6
5. DVTK 2 1 1 5–2 +3 4
6. Videoton FC 1 1 4–0 +4 3
7. Kecskeméti TE 2 1 1 6–3 +3 3
8. Budapest Honvéd 2 1 1 5–4 +1 3
9. MVM Paks 2 1 1 3–6 –3 3
10. Ferencvárosi TC 2 2 3–3 0 2
11. Kaposvári Rákóczi 2 1 1 2–6 –4 1
12. BFC Siófok 1 1 0–2 –2 0
12. Újpest FC 2 2 0–2 –2 0
14. Szombathelyi Haladás 2 2 2–5 –3 0
15. Vasas-HÍD 2 2 3–7 –4 0
16. ZTE FC 2 2 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik