Abwo góljával Győrben nyert a Pápa

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 18:54
null
Győrben borult a papírforma (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A labdarúgó NB I 10. fordulójának nyitó mérkőzésén a Lombard FC Pápa David Solomon Abwo 81. percben szerzett góljával 1–0-ra idegenben győzte le a Győri ETO-t. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a hazaiak Vladimir Djordjevics 78. percben történő kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a találkozót.

Jól kezdte a mérkőzés a házigazda, és már a 6. percben előnyhöz juthattak volna, egy jobb oldali szabadrúgásnál Bugerra előzte meg védőjét, majd fejelt 5 méterről kapura, Szűcs bravúrral védett.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Még az első tíz perc végén veszélyeztetett a túloldal is, Heffler távoli, középre tartó lövését azonban hárítani tudta Sztevanovics.

Ezt követően kissé visszavettek a csapatok, és csak egy-egy hazai szabadrúgás hordozta magában a helyzetet, ezek közül legközelebb Alekszidze fejesénél járt a gólhoz a Győr, Szűcs rossz kimozdulását követően azonban már csak a kapu mellé tudott bólintani a támadó, mielőtt a kapus fejbe bokszolta volna.

A 41. percben a félidő legnagyobb vendég lehetősége maradt ki, amikor Bárányos indítását, és Marics csúsztatását követően Heffler lépett ki, 10 méteres lövését azonban védte a győriek kapusa.

A játékrész utolsó másodperceiben még Alekszidze 15 méteres kapáslövése borzolta a pápai kedélyeket, gól azonban ebből sem született, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A folytatásban előbb Bárányos felpörgetett lövését fogta Sztevanovics, majd Pilibaitis távoli lövése szállt el a léc felett. Az 55. percben újabb ziccerbe került a Pápa, Bárányos jobb oldali beadása után Zulevs az ötös sarkáról egyből megpróbálta átemelni a kimozduló győri kapust, ám a léc fölé pörgetett.

A vendégek fölénye kezdett állandósulni, azonban Bárányos próbálkozásainál magabiztosan védett Sztevanovics, míg Takács lövését végül nagy nehezen nem védte be – bár igen közel állt ehhez, arcáról szögletre pattant a labda.

A fordulópont a 76. percben következett be, Bárányos beadását a pápai támadók elől Djordjevics adta haza, így 5 méterről jöhetett közvetett szabadrúgással a vendégcsapat, majd egy bemozdulás után a győri védő megkapta második sárgáját is, így tíz emberre fogyatkozott a Győr.

Bár ebből a lehetőségből még nem született meg a pápaiak vezető gólja, a 81. percben Abwo révén már a kapuba találtak: Takács lövése pattant a csereként beálló támadó elé, aki 13 méterről kapásból kapura lőtt, és bár nem lett túl helyezett a löket, Sztevanovics nem tudott leérni a támaszkodólába mellé (0–1).

A hajrában még Marics 22 méteres szabadrúgása kerülte el kevéssel a hazai kaput, újabb gól azonban már nem esett, így a Pápa idegenben legyőzte a Győrt, sikerével pedig feljött a 9. helyre.

PINTÉR: A JÁTÉKVEZETŐ BELENYÚLT A MÉRKŐZÉSBE 
„A mérkőzés előtt is arról beszéltünk: itt a lehetőség, hogy a Paks elleni kisiklást korrigáljuk – nyilatkozta Véber György a találkozót közvetítő Sport Tv-nek. – Az a mentalitás jellemezte a csapatot, amire egész héten készültünk, és ami a legfontosabb, hogy az új dolgokat nagyszerűen oldotta meg a csapat. Fegyelmezett és precíz védekezést nyújtottunk, Szűcsnek talán mindössze háromszor kellett játékba avatkoznia a mérkőzés során. A hatvanadik perctől kezdve domináltunk a mérkőzésen, a találkozó összképe alapján mindenképpen megérdemeltünk az egygólos sikert.”
„Voltak problémáink, amelyekből a kéthetes szünet ellenére sem tudtunk kilábalni, többeknek nem a saját posztjukon kellett szerepelniük, de összességében azt gondolom, hogy becsülettel tette a csapat a dolgát, jelen pillanatban erre voltunk képesek. Úgy gondolom, hogy nem volt szándékos Djordjevics hazaadása, és szabadrúgásnál is Sztevanovics lépett ki, neki kellett volna sárgát adni nem a védőnek. A kiállítással nagyon belenyúlt a mérkőzésbe a játékvezető – tette hozzá Pintér Attila, aki nem kívánt külön foglalkozni a távozását követelő nézői bekiabálásokkal.
 LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ
Győri ETO–Lombard FC Pápa 0–1 (Abwo 81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik