Az FTC nem a bentlakásos akadémiai modellt követi

Vágólapra másolva!
2010.04.08. 14:07
null
Berki Krisztián (jobbról a második) együttműdést kötött a szigetszentmiklósi vezetőkkel (Fotó: Pálfai Károly)
Címkék
A Ferencváros labdarúgócsapata és az NB II-es SZTK-Erima ma közös sajtótájékozatót tartott, amelyen bejelentették: a másodosztályú csapat lesz a fővárosiak szatellitklubja. Ez az együttműködés része az FTC utánpótlás-nevelő módszerének, amely nem a bentlakásos akadémiai modellt követi, hanem számos iskolával és klubbal kötött megállapodáson alapul.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Berki Krisztián a mai sajtótájékoztatón elmondta, első körben a 14 éven aluli gyerekek nevelésében működnek együtt a szigetszentmiklósiakkal. A Ferencváros szakemberei nyomon követik az NB II-es klub tehetségeinek fejlődését, akik idővel eljuthatnak a fővárosi egyesülethez.

„A Ferencváros az utánpótlás-nevelésben a hazánkban elterjedő akadémiai képzés helyett másik utat választ. Nem a bentlakásos módszert, hanem az Olaszországban népszerű, Sheffieldben is alkalmazott, együttműködéseken alapuló rendszert. A cél az, hogy a tehetségek a saját környezetükben maradva tanuljanak, fejlődjenek, és ha eljutnak egy bizonyos szintre, akkor kerülhetnek a Ferencvároshoz. Ezért országszerte együttműködéseket tervezünk iskolákkal, klubokkal. Ennek egyik lépése a Szigetszentmiklóssal kötött megállapodás" – fogalmazott a mai sajtótájékoztatón Berki Krisztián.

ÚJ ÚTVONALON A FERENCVÁROS UTÁNPÓTLÁSA
 

Ez nem azt jelenti, hogy a Ferencváros nem gondolkodna akadémia létrehozásában, de azt nem bentlakásos módon képzeli el, ahogyan például az MTK, a Bp. Honvéd, vagy a Videoton akadémiája működik. A zöld-fehérek eddig öt vidéki iskolával kötöttek együttműködési megállapodást, és ebbe a sorba illeszkedik bele a szigetszentmiklósiakkal született egyezség is.

Becz Pétertől, az SZTK Erima elnökétől megtudtuk, a klubnál több mint 400 gyermek futballozik, ezért is vetődött fel az együttműködés lehetősége a két klub között. Összehasonlításképpen: a Ferencváros utánpótlásához csaknem 250 gyermek tartozik.

A mai sajtótájékoztatón, mintegy példát állítva a tehetséges labdarúgók elé, részt vettek a Ferencváros legendás játékosai: Albert Flórián, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik