DVSC: Edzőtáborra nincs pénz, Coulibaly megtartására lesz?

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 09:46
null
Továbbra is kérdéses Adamo Coulibaly (jobbra) hosszú távú jövője Debrecenben (Fotó: Mirkó István)
A DVSC-Teva labdarúgócsapata immár napi két edzéssel készül az NB I tavaszi rajtjára, de csak itthon, ugyanis eldőlt, hogy a debreceniek idén nem utaznak külföldi edzőtáborba. A kerettel kapcsolatos hír, hogy ma már a társainál később visszatérő Adamo Coulibaly is bekapcsolódik a munkába, és a csatárral a tervek szerint a héten tárgyalnak a vezetők a nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

 

„Ez a döntés született – magyarázta a Nemzeti Sportnak Szilágyi Sándor, a debreceniek ügyvezetője a külföldi edzőtábor elmaradásáról – A tulajdonos határozott úgy, hogy az idén elmarad a törökországi túra, az általában tíznapos, kéthetes edzőtábor helyett ezúttal végig idehaza készül az együttes."

„Anyagi oka van annak, hogy ezúttal itthon maradunk – folytatta Szilágyi Sándor. – A klub vezetősége átértékelte az egyesület pénzügyi helyzetét, és úgy döntött, takarékossági szempontból az idén nem utazunk Törökországba. A klubhoz nem úgy folynak be a bevételek, ahogy az elmúlt években megszoktuk, értem ezalatt a játékoseladásból származó jövedelmünket, a szponzori és reklámpénzeket, illetve a jegybevételt. Ne szépítsük, csökkentek a bevételeink."

Szilágyi Sándor elmondta: a felkészülés programja már összeállt, ami annyit tesz, hogy a változtatás jogát immár a debreceniek sem tartják fenn saját maguknak. „A szakmai részt ez most annyiban érinti, hogy a mi csapatunk ezen a télen idehaza játssza sorra az edzőmeccseit" – mondta a DVSC ügyvezetője.

Kondás Elemér vezetőedző és segítői hétfő délelőtt az atlétikai stadionban futtatták meg a labdarúgókat, majd a konditeremben következett némi „anyagmozgatás", délután viszont már a labdák is előkerültek, a csapat az Oláh Gábor utcai műfüves pályán tréningezett.

Bekapcsolódott a munkába Yannick Mbengono is, hétfő este pedig néhány napos késést követően Adamo Coulibaly ugyancsak megérkezett Debrecenbe – a légiós a tervek szerint keddtől áll edzésbe.

A csatárnak a nyáron lejár a jelenlegi megállapodása, a debreceni vezetőknek így két lehetőségük van: vagy most meghosszabbítják a légiós szerződését, vagy néhány hónap múlva ingyen távozhat a klubtól. Úgy tudjuk, Szima Gábor és a 31 éves francia játékos napokon belül leül tárgyalni a továbbiakról.

A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy megfelelő ajánlat esetén a kameruni Yannick is távozhat (ennek lehetőségét a középpályás is megerősítette), míg Varga József továbbra sem tett le arról, hogy külföldön folytassa a pályafutását, lehetőleg már a télen. Előbbinek 2014-ig, utóbbinak még két és fél évig szól a kontraktusa Debrecenben.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők:
Távozott: Birtalan Botond (?), Farkas II Balázs (Győri ETO), Nenad Kiso (bosnyák, ?), Roguy Méyé (gaboni, ?), Varga Róbert (KTE-Phoenix Mecano – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik