Bódi és Ranilovic lett a Fradi Vég(h)zete

Vágólapra másolva!
2011.07.31. 17:45
null
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Szabó Miklós)
Címkék
A labdarúgó NB I 3. fordulójának rangadóján a Debrecen a Ferencvárost fogadta. Az első félidő végén vezetést szerzett Bódi László szabadrúgásgóljával a hazai csapat, és előnyét meg is őrizte egészen a lefújásig.

A 3. forduló rangadóján a Ferencváros a Debrecenhez látogatott. A mérkőzés aztán kevés helyzetet, nagy csatát, és egygólos hazai győzelmet hozott.

Pedig már a mérkőzés elején könnyedén megszerezhette volna vezetést a Ferencváros, de a 2. percben Oláh Lóránt elvitte a labdát az érkező Liban Abdi elöl, majd gyengén a kapus kezeibe emelt. Magyar szinten jó iram jellemezte az elején az összecsapást.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt az első húsz percben a pályán. Mindkét együttesnek voltak lehetőségei, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A játékosok próbáltak beívelésekkel operálni, de védelmek jól zártak.

A Loki szerencséjére nem mindig volt összhang a Ferencváros futballistái között. Az első percekben ugyebár Oláh zavarta Abdit, a félidő közepén pedig Abdi és Felipe Félix zavarta egymást ígéretes szituációban.

Küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat
Küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat

Az első félidő végére némi fölénybe került a Ferencváros, amely elsősorban a jobb oldalon vezetett veszélyes támadásokat. Az egyik ilyen akciónál Felipe Félix került ígéretes lövőhelyzetbe, de kapásból jócskán fölé lőtt – nem sokkal azután, hogy Bódi Ádám két remek csel után még a másik oldalon veszélyeztetett.

Aztán a szünet előtt szinte a semmiből megszerezte a vezetést a hazai csapat. Bódi bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, de beadás helyett a rövid sarkot célozta meg. Marko Ranilovic későn eszmélt, így csak a hálóból tudta kiszedni a labdát. 1–0

BÓDI SZABADRÚGÁSGÓLJA

Ranilovicnak nem ez volt az első hibája a Ferencvárosban, és úgy tűnik, hogy riválist is kap a Fradi kapusa. A Sport Tv információi szerint Végh Zoltán aláírt a zöld-fehérekhez.

Ranilovic későn ért oda a rövidre a gólnál
Ranilovic későn ért oda a rövidre a gólnál
VÉGH A FRADIBAN
A DVSC–Ferencváros mérkőzés után Prukner László vezetőedző a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva megerősítette, szerződtették Végh Zoltánt.

A negyven éves kapus – aki az NB I mérkőzésrekordere – nyáron távozott a Vasastól, a visszavonulás gondolatával is kacérkodott, most mégis aláírt a zöld-fehérekhez.

A második félidőre nem sokat változott a játék képe. Az első negyedórában megpróbált támadni a Ferencváros, de a Debrecen állta a rohamokat, ráadásul egy szép kontratámadás végén majdnem megduplázta előnyét: az 55. percben Kulcsár, Bódi és Varga volt a labda útja, utóbbi lövése azonban középre tartott, így Ranilovic védett.

A 60. perc környékére elfogyott a Fradi lendülete, s a folytatásban már a Loki közelebb állt a második találat megszerzéséhez, mint a Ferencváros az egyenlítéshez. A 72. percben azonban elhibázta a meccslabát a Debrecen.Coulibaly futott el a jobb oldalon, középre gurítását azonban Yannick hat méterről középről az üres kapu mellé rúgta.

A kihagyott helyzet pedig majdnem megbosszulta magát. Pár perccel később ugyanis Csizmadia Csaba fejese csak centiméterekkel kerülte el a kaput. Yannnick aztán a hajrában is végérvényesen eldönthette volna a három pont sorsát, de ziccerben csak Ranilovicba lőtt.

Végül a Loki így is behúzta a mérkőzést, és harmadik győzelmét is megszerezte a bajnokságban, míg a Ferencváros három forduló után is nyeretlen.

Debrecenben ez volt a 20. hazai győzelem a két csapat egymás elleni mérkőzésein. Kilenc vendég győzelem és ugyanennyi döntetlen teszi teljessé az örökmérleget.

A TÁMADÓFELÁLLÁS SEM SEGÍTETT A FRADIN

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Debrecen–Ferencváros 1–0 (1–0)
AZ ÁLLÁS
1. DVSC-TEVA 3 3 8–2 +6 9
2. Pécsi MFC 3 3 5–2 +3 9
3. Győri ETO FC 3 3 4–1 +3 9
4. Lombard Pápa Termál FC 3 2 1 4–1 +3 7
5. Budapest Honvéd 3 2 1 9–4 +5 6
6. Kecskeméti TE 3 2 1 8–4 +4 6
7. DVTK 3 1 1 1 6–4 +2 4
8. Kaposvári Rákóczi 3 1 1 1 4–6 –2 4
9. MVM Paks 3 1 1 1 4–7 –3 4
10. Videoton FC 2 1 1 4–2 +2 3
11. BFC Siófok 2 1 1 2–2 0 3
12. Ferencvárosi TC 3 2 1 3–4 –1 2
13. Szombathelyi Haladás 3 3 2–6 –4 0
14. Újpest FC 3 3 0–4 –4 0
15. ZTE FC 3 3 2–8 –6 0
16. Vasas-HÍD 3 3 3–11 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik