DVTK: Sisa vagy egy portugál szakember lehet a vezetőedző

Vágólapra másolva!
2012.06.11. 17:42
A Nemzeti Sport információi szerint hatvan százalék az esély arra, hogy ismét Sisa Tibor lesz a Diósgyőr labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

Sisa Tibor (jobbra) a 2008–2009-es idényben már ült a DVTK kispadján (Fotó: Mirkó István)
Sisa Tibor (jobbra) a 2008–2009-es idényben már ült a DVTK kispadján (Fotó: Mirkó István)

Sisa Tibor a 2008–2009-es szezonban már irányította a miskolci együttest, legutóbb pedig a Kaposvári Rákóczinál dolgozott, ahonnan a nemrég véget érő idény után távozott.

Ha mégsem ő ül le a DVTK kispadjára, akkor értesüléseink szerint egy portugál szakember lehet a befutó az NB I legutóbbi hetedik helyezettjénél.

Korábban a német Marco Pezzaiuoli számított az első számú jelöltnek, a Nemzeti Sport Online úgy tudja, a szakember hajlott is a megegyezésre, de a felesége nem kívánt Magyarországra költözni, ezért maradt el végül a megállapodás.

Értesüléseink szerint Sisa Tibor mellett az szólhat korábbi sikeres diósgyőri szerepvállalásán kívül , hogy az utánpótlás-nevelésben is jártas szakember, márpedig a vezetőség olyan edzőt keres, aki képes összefogni a felnőtt keretet és a saját nevelésű fiatalokat.

Sisa kinevezése azért lehet mégis meglepő, mert a diósgyőri vezetők korábban leszögezték, hogy több nyelven beszélő, külföldi szakemberben gondolkodnak. Sisa azonban megfelel az előbbi kritériumnak, korábban évekig dolgozott külföldön is, Szaúd-Arábiában és Szlovákiában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik