DVTK: Spanyolországban sokan nem értették, miért jöttem ide - Gallardo

Vágólapra másolva!
2011.07.15. 10:40
Címkék
Francisco Gallardo kihívásként tekint a magyarországi pályafutására. A DVTK nyáron szerződtetett spanyol légiósa a dvtk.eu-nak elmondta, nem bánta meg, hogy a miskolciakat választotta, valamint azt is elmondta, szeretné ha a történelmet írhatna a Diósgyőrrel.

„Körülbelül két hónapja merült fel először a Diósgyőr neve. Érdekesnek találtam, ugyanakkor kihívásnak éreztem, hogy lehetőségem lenne Magyarországon játszani. Először a magyar futballról, a DVTK-ról próbáltam minél több információt összegyűjteni, amiben José Luque nagy segítségemre volt, ezután örömmel mondtam igent" – felelt Gallardo a hivatalos honlap kérdésére, miszerint mikor tudta meg a DVTK érdeklődését.

„Sokan nem értették Spanyolországban, hogy miért akarok Magyarországon játszani, de ez számomra egy kihívás. Szerettem volna országot váltani, kipróbálni magam más környezetben is, így kapóra jött ez a lehetőség. Azt szeretném, ha velem a soraiban a DVTK történelmet írna, és ha pályafutásom legsikeresebb és életem legboldogabb korszaka előtt állnék. Szeretnék megtanulni angolul és magyarul is, hogy minél gördülékenyebben menjenek a dolgok és ne hátráltasson a kommunikáció semmiben."

„Jó döntés volt, hogy a DVTK-t választottam, mert azonnal befogadtak. Hálás vagyok a társaknak és a szurkolóknak a fogadtatásért. Nem ismerem a magyar bajnokságot, de bízom benne, hogy meghatározó csapat lesz a DVTK. És hogy hol végezne a Diósgyőr Spanyolországban? Erre a kérdésre térjünk vissza a téli szünetben, két hét után nem lehet megítélni" –zárta gondolatait a spanyol futballista.

A Diósgyőr szombaton 17.30-kor lép pályára otthon a Zalaegerszeg ellen az NB I 2011–2012-es idénynek első fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik