Égerre újabb vizsgálatok várnak, Győrben nem játszik

Vágólapra másolva!
2011.04.28. 15:05
null
Égter Lászlót a Videoton elleni meccsen hordágyon kellett levinni (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Mint ismeretes, a Paksi FC védője, Éger László rosszul lett csapata Videoton elleni bajnokiján, hordágyon kellett levinni.  A 33 éves labdarúgóról ma vették le azt a műszert, amivel 24 órán keresztül vizsgálták a szívműködését.

„A pontos diagnózishoz újabb vizsgálatokra van szükség, amíg ezek nincsenek meg, addig nem lépek pályára, így pénteken Győrben sem. Ugyanakkor bízom benne, hogy jövő héten az Újpest elleni bajnokin már játszhatok" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a mai vizsgálatok után Éger László, aki az NS csütörtöki számában részletesebben is beszélt a keddi esetről.

„Már az első félidőt követően sem voltam jól, sajgott a fejem, és nyomást éreztem a mellkasom tájékán. Az orvosunk ellenőrizte a pulzusomat, megmérte a vérnyomásomat, mindkettő rendben volt, és miután tíz percig feküdtem a padon, úgy álltam fel, hogy tudom folytatni a játékot, így amikor vezetőedzőnk, Kis Károly megkérdezte, jól vagyok-e, igennel feleltem" – elevenítette fel a történteket a védő.

„Ha a szünet végén is rosszul éreztem volna magam, az öltözőben maradok, hiszen az elmúlt évek tragédiáit nem feledem, arról nem szólva, hogy a családom vár odahaza. Az említett tíz percben azonban olyannyira összekaptam magam, hogy azt gyanítottam, múló rosszullét volt csupán" – tette hozzá a védő, aki mégsem tudta végigjátszani az 1–0-ra megnyert meccset.

„A második félidőben aztán kiderült, mégsem...Sokáig tényleg nem volt semmi baj, mígnem ismét azt vettem észre magamon, hogy feszít a mellkasom és szédülök – folytatta Éger. – Az még rémlik, hogy próbálok futni, de a lábam nem visz előre. Ha minden igaz, André Alves és Dusan Vasziljevics állt a közelemben, nekik szóltam, hogy valami nem stimmel. Aztán összeestem. A következő filmkocka az, hogy hordágyon visznek be, hogy közben mi történt, arra már nem emlékszem."

„Másfél óra kellett, hogy összeszedjem magam valamelyest. Bármily fura, de a végén már megint egész jól voltam. Biztos, ami biztos alapon a szerdát a kórházban indítottam, ahol terheléses vizsgálatnak vetettek alá, vért vettek tőlem, és a szívemet is megnézték. Sőt huszonnégy órára rám csatoltak egy műszert, amely a szív működését ellenőrzi" – mondta még szerdán a futballista, aki akkor még reménykedett benne, hogy már a Győr ellen játszhat, de mint fentebb jeleztük, egyelőre még várnia kell a pályára lépéssel.

A JÁTÉKOSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik