Emberhátrányban szerzett egy pontot az Újpest

Vágólapra másolva!
2010.04.17. 19:44
null
Izgalmas mérkőzésen döntetlen született Nyíregyházán (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Fordulatos mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott egymással a Nyíregyháza és az Újpest. A vendégek hiába szerezték meg kétszer is a vezetést, a hazaiak mindkétszer egyenlítettek, így egy pontot megmentettek. A lila-fehérektől az első félidőben a kapus Horváth Tamást kiállították.

Tíz évvel ezelőtt nyert legutóbb a Nyíregyháza az Újpest ellen az első osztályban, most viszont muszáj lett volna győznie Szentes Lázár csapatának, hiszen a 15., kieső helyen álltak a fordulót megelőzően.

Aktívabban kezdte a mérkőzést a hazai gárda. A 10. percben az algériai Fuad Bugerra kapott remek indítást, lerázta védőjét, és 12 méterről lőtt, de Horváth Tamás lábbal védett. A 14. percben viszont megszerezte a vezetést az Újpest. Vermes Krisztián szerzett labdát, majd 35 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. (0–1.)

A gól felpörgette a találkozót. Hazai oldalon a francia Nacim Abdelali két méterről, míg Minczér Tibor 25-ről lőtt mellé, a lila-fehérektől Barczi Dávid a keresztlécre bombázott, csakúgy, mint Dusan Vasziljevics és Takács Zoltán.

A 39. percben Bugerrát indították, a támadó eltolta a kapujából kifutó Horváth mellett a labdát, aki azonban felborította, és mivel a szabálytalanság a tizenhatoson kívül esett, Vad II István játékvezető kiállította a fiatal kapust. A megítélt szabadrúgást Predrag Bosnjak 25 méterről tekerte az első NB I-es meccsén pályára lépő Bordás Dániel kapujába. (1–1.)

A 45. percben akár át is vehette volna a vezetést Szentes Lázár gárdája, de Miskolczi László ziccerét védte Bordás, így 1–1-gyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején mindkét oldalon adódtak kisebb helyzetek. Előbb Simek Péter lőtt Vologyimir Ovszijenko kezébe, majd Minczér egy szép csel után lőtt kapu fölé. A legnagyobb lehetőség Honma Kazuo előtt adódott, de 11 méteres kísérletét Bordás védte bravúrral.

Az emberhátrányban játszó Újpest többször is eljutott a hazaiak kapujáig, de az utolsó passzokba hiba csúszott. A 72. percben azonban érkezett Foxi Kethevoama, és 25 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1–2.) Ám a vendégek öröme csak négy percig tartott, ekkor ugyanis Honma ugrott ki a jobb oldalon, középre adott, ahol Andorka Péter érkezett, és a kapuba sodorta a labdát. (2–2.)

Bár a hátralévő időben még próbálkoztak a csapatok, az eredménye már nem változott, így egy jó iramú, helyzetekben és fordulatokban gazdag mérkőzésen 2–2-es döntetlen született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik