Erősített az FTC, csatárok a KTE-nél, távozó fehérváriak - napi összefoglaló

Vágólapra másolva!
2011.06.17. 07:07
Egyre több NB I-es csapat kezdi meg a felkészülést a következő szezonra – a két újoncon kívül már mindegyik klubnál megkezdődött a munka –, és ezzel párhuzamosan növekszik az átigazolási hírek száma. Csatárokkal erősített a Kecskemét, francia tehetséget tesztel a Debrecen, összeállt a Heffler testvérpár Pakson – összefoglaljuk a csütörtöki, hazai átigazolási híreket.

KECSKEMÉTI TE: A VOLT FERENCVÁROSI CSATÁR ALÁÍRTKECSKEMÉTI TE: A VOLT FERENCVÁROSI CSATÁR ALÁÍRT

A nap egyik legaktívabb csapata a Kecskemét volt a játékospiacon. A KTE-Ereco vezetői hivatalosan is bejelentették, hogy megállapodtak a korábbi ferencvárosi csatárral, a kanadai-ukrán kettős állampolgár Igor Pisanjukkal, aki egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá.

Információink szerint egy másik támadóval, a 20 esztendős Gyurcsó Ádámmal is megegyeztek a vezetők, aki kölcsönbe érkezik Székesfehérvárról. A tehetséges csatár a 2010–2011-es szezonban a Videoton NB II-es csapatában 10 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott, valamint debütált az NB I-ben, az utolsó fordulóban, az Újpest–Videoton (1–0) találkozón élete első élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára, így tagja a Vidi NB I-es bajnokcsapatának.

Az Európa-liga induló kecskemétiek a védelmüket is szeretnék megerősíteni. A holland Kevin Maynard teszteléséről már korábban beszámoltunk, és azóta érkezett egy 33 éves bosnyák balhátvéd is. A csaknem 190 centis Ninoslav Milenkovic korábban a belga Lierse SK-ban és a Germinal Beerschotban is futballozott, legutóbb pedig a horvát élvonaltól búcsúzó NK Istrát erősítette.

PAKSI FC: ÖSSZEÁLL A HEFFLER TESTVÉRPÁR

A szintén Európa-liga-induló Paksi FC több hetes tárgyalás után megegyezett a Pápáról érkező Heffler Norberttel, aki három évre írt alá, így a következő szezontól egy csapatban futballozhat bátyjával, Tiborral.

A tolnaiak az MTK csatárával, Hrepka Ádámmal is megegyeztek, ő holnap írhat alá. Böde Dániellel kapcsolatos hír, hogy információink szerint a horvát Hajduk Split is felfigyelt a középpályásra.

LISZTES VISSZATÉRHET A FRADIBA
A Nemzeti Sport információi szerint elképzelhető, hogy Lisztes Krisztián visszatér a Ferenc városhoz.

Az FTC Lázok Jánost szerette volna megszerezni a Vasastól, de úgy tudjuk, van rá esély, hogy helyette az angyalföldiek 34 éves középpályása igazol a zöld-fehérekhez. Lisztes és a klub egyelőre nem kívánta kommentálni értesüléseinket.

FERENCVÁROS: KEVÉS KONKRÉTUM, SOK TALÁLGATÁS

A Ferencvárosnál is az El-indulás jegyében készül a csapat, de a klubvezetés egyelőre kevés konkrétumról tájékoztatta a közvéleményt, így nem csoda, hogy sok találgatás látott napvilágot a csapattal kapcsolatban. Orosz Pál vezérigazgató a Sport Tv-nek annyit megerősített, hogy a csapattal több fórumon is hírbe hozott szerb Milos Vidoviccsal megállapodtak.

Szurkolói honlapokon megjelent, hogy Futács Márkót az Albert-stadionban látták, de a támadó érdeklődésünkre cáfolta, hogy tárgyalna a Ferencvárossal, elmondása szerint elsősorban Hollandia vagy Anglia jöhet szóba következő állomásként.

Lázok János korábban már elismerte, előrehaladott tárgyalásokat folytat a klubbal, de a Digi Tv-nek elmondta, csökkent az esélye annak, hogy a Fradiban folytatja.

A cseh Marek Heinz a Nemzeti Sportnak adott interjúban megerősítette, hogy távozik a csapattól. Ugyancsak valószínűsíthető a máltai kapus, Justin Haber távozása, míg a holland Mark Otten pénteken írja alá kettő plusz egy éves szerződését. A napokban folyamatosan érkezhetnek próbajátékosok, de a klubvezetés egyelőre erről sem adott pontos tájékoztatást.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy az egy éve visszavonult Lipcsei Pétert és a nyáron az aktív labdarúgással felhagyó Dragóner Attilát július 26-án a spanyol Valencia elleni mérkőzéssel búcsúztatná el a Ferencváros.

VIDEOTON: DJORDJIC ÉS GYURCSÓ TÁVOZIK

Maradva a kupaindulóknál, folytassuk a sort a BL-selejtezőre készülő bajnokcsapattal.

Bojan Djordjic az expressen.se internetes oldalnak elmondta, szerződést bontott a Videotonnal. A svéd portál szerint a fehérváriak kétmillió svéd koronát, vagyis megközelítőleg 218 ezer eurót (58 millió 649 ezer forint) buktak az egy éve az AIK Solnától szerződtetett középpályással (és ebben még nincs benne a futballista fizetése).

A fehérváriakkal kapcsolatos hír, hogy információink szerint Gyurcsó Ádám Kecskemétre kerül kölcsönbe. Lengyelországban továbbra is tartja magát a hír, hogy a Legia Warszawa 26 éves szerb labdarúgója, Szrdja Knezevics szerződtetéséről tárgyal a Videotonnal.

André Alvesszel kapcsolatban újabb találgatások jelentek meg a nemzetközi sajtóban, ezeket a Nemzeti Sport Online kérdésére cáfolta a csatár ügynöke Manfred Müller, aki azonban nem zárta ki egy lengyelországi szerződés lehetőségét (állítólag a Legia Warszawa és a Wisla Kraków is érdeklődik).

Kabasele a Lokihoz igazolhat
Kabasele a Lokihoz igazolhat

TOVÁBBI HÍREK DEBRECENTŐL PÉCSIG

A Debreceni VSC teszteli a francia másodosztályú Eviantól érkezett 19 esztendős csatárt, Hermann Kabaselét.

Az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza egy csütörtöki nyilatkozatában arról beszélt, hogy a következő szezonban újabb saját nevelésű fiatalok mutatkozhatnak be a csapatban, az ugyanakkor még nem dől el, hogy a legutóbbi idényben berobbanó Simon Krisztián marad-e a lila-fehéreknél.

Győrben a csapattal edzettek a kölcsönből visszatérő labdarúgók, így Zámbó Bence, Zoran Supics, Djordje Csetkovics és a kapus Molnár Péter is.

Csütörtökön a Pápa is elkezdte a felkészülést a következő idényre: a Lombard klubigazgatója, Szemán György egy szurkolói honlapnak elmondta, Bárányos Zsolttal és Gyenisz Rebrikkel tárgyalnak a folytatásról, míg Szabó Zsolt és Bali Péter megfelelő ajánlat esetén távozhat. Visszatért a nyíregyházi kölcsönből Germán Tamás, és a nyírségiektől érkezhet Andorka Péter is. Az első edzésen részt vett a Pécsről igazolt Lovrencsics Gergő, a nigériai Joseph Bala, Kaszás Kornél az NB III-as csapatból, valamint két próbajátékos a Videoton II-től: a belső védő Papucsek Barna és a védekező középpályás Rása Gergő, akiket már régóta figyel a szakmai stáb.

Az újonc Pécsi MFC-hez visszatért az NB II-es Kozármisleny házi gólkirálya, Tóth Zoltán és a pécsiek tárgyalnak a szintén kozármislenyi Petrók Viktorral is, aki korábban Kaposváron futballozott.

A másik újonc Diósgyőr a korábban Nyíregyházán futballozó, jelenleg Dunaszerdahelyen játszó 27 éves szlovák Peter Struhárral tárgyal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik