Négyből négy: a Pécs a Fradi otthonában is nyerni tudott

Vágólapra másolva!
2011.08.07. 14:30
null
Maróti nyer fejpárbajt a középpályán, a meccs azonban a Pécsé lett (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Az NB I 4. fordulójában a Ferencváros az első győzelem reményében fogadta az eddig százszázalékos újonc Pécset. A hazaiak több nagy gólhelyzetet is kihagytak, kétszer a lécet is eltalálták, a vendégektől viszont Nagy Olivér góllal büntetett a hajrában, így továbbra is hibátlan a PMFC.

AZ ONLINE KÖZVETÍTÉST ITT OLVASHATJÁK!

Ha valaki a bajnokság előtt azt találja mondani, hogy három forduló lepörgése után majd tíz hely választja el egymástól a Ferencvárost és a Pécsi MFC-t, senki sem kapja fel a fejét. Csak éppen fordított felállásra gondolt volna az emberek kilencvenkilenc százaléka... A pécsiek szárnyalnak, a mai meccs előtt kilenc pontot szorgoskodtak össze, míg a fővárosiak neve mellett mindössze két pont áll(t).

A Fradinál a frissen igazolt Végh Zoltán már leült a kispadra, sérülése után bemutatkozhatott az NB I-ben Aleksandar Jovanovic (a szintén felépülő Héctor Morales a cserék között kapott helyet), a brazil Andrezinho azonban kikerült a keretből.

A zöld-fehérek egyből támadólag léptek fel, sorra jöttek a veszélyes beadások és szögletek a Pécs kapuja elé, Dibusz Dénes azonban jól állta a sarat. A fiatal hálóőrnek már a 8. percben nagy bravúrra volt szüksége, amikor Oláh Lóránt fejesét kellett kiszednie a léc alól.

Liban Abdi nagy kedvvel vetette bele magát a meccsbe, és többször is jól játszotta meg a társait. A pécsiek ezután két nagy helyzettel jelezték, hogy ők sem tettek le a gólszerzésről. Előbb Frőhlich Roland lövését kellett Marko Ranilovicnak védenie, majd Nagy Olivér lépett ki a rosszul helyezkedő védők között, de ahelyett, hogy az üresen érkező társát játszotta volna meg, elcselezte magát.

A 18. percben könnyen megszerezhette volna a vezetést a Fradi: Oláh bal oldali centerezését Félix nem tudta a kapuba sarkazni, ám a hosszún üresen érkezett Jovanovic, azonban Törtei Tamás önfeláldozóan belevetődött a lövésbe.

Prukner László szemmel láthatóan nem nézte jó szemmel, hogy csapata ismét nem használja ki a lehetőségeit. Az első fél óra végén Abdi lőtt szabadrúgásból nem sokkal a jobb felső mellé. A Pécs a kezdeti megilletődöttség után felvette a meccs ritmusát, így kiegyenlítetté vált a találkozó képe.

Junior sérülés miatt kivált a 34. percben, miután rúgást kapott a bokájára; a helyére Balog Zoltán érkezett.

A vendégeknek is megvolt a „szabadrúgásos” válaszuk, amikor a 37. percben Nenad Todorovics vette célba 25 méterről a jobb alsót, de Ranilovic védte a pattogós lövést. Több említésre méltó helyzet már nem akadt a szünetig, így 0–0-val mehettek pihenőre a felek.

Dibusz Dénes magabiztosan védte a pécsi kaput (Fotó: Veres Viktor)
Dibusz Dénes magabiztosan védte a pécsi kaput (Fotó: Veres Viktor)

Csere nélkül kezdődött el a második félidő. Percekig helyzet nélkül ment a játék, utána Oláh bal oldali beadásából az őrző nélkül maradt Félix fejelhetett, de nem találta el a kaput. A Pécs gyors ellentámadásai azonban rendre veszélyt hordoztak magukban, még ha a labdát rendre a Fradi birtokolta is.

A 62. percben Maróti találta meg a tizenhatos vonalánál helyezkedő Oláht, ám a támadó csúnyán fölé lőtt. A túloldalon Balognak kellett az utolsó pillanatban mentenie Gyánó elől, de továbbra is maradt a gól nélküli állás.

A zöld-fehérek Lisztes Krisztián és Morales csatasorba állításával próbáltak meg lendületet vinni az utolsó húsz percbe, azonban a Pécs sem mondott le a győzelem lehetőségéről – ezt jelzi, hogy Bajzát Pétert küldte a pályára Mészáros Ferenc.

Bajzát rögtön az első labdaérintésével gólt szerezhetett volna, de Ranilovic bravúrral hárított, majd nem sokkal később Jovanovicnak kellett belevetődnie Pintér Attila közeli lövésébe. A 79. percben Félix forgácsolta szét a lécet a tizenhatos jobb sarkáról.

A 83. percben jött a hideg zuhany az Üllői úton: Nagy Olivér tört be Csizmadia és Maróti között, majd 17 méterről lőtt, a jobbra mozduló Ranilovic meg csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem. 0–1

A hosszabbításban meglett volna az esélye a Fradinak legalább az egyenlítésre, de egy kapu előtti kavarodás után ismét a lécre szállt a labda. Így pörögtek le az utolsó percek. A PMFC elvitte a három pontot az Üllői útról, és továbbra is százszázalékos, míg a zöld-fehérek egyelőre győzelem nélkül állnak.

FERENCVÁROS–PÉCSI MFC 0–1

(A Magyar Televízió felvétele)

PRUKNER MAGYARÁZKODHATOTT

Nagy Olivér győztes gólt lőtt hajrában (Fotó: Veres Viktor)
Nagy Olivér győztes gólt lőtt hajrában (Fotó: Veres Viktor)
PRUKNER: NEM VOLT SEMMI SZERENCSÉNK

„Úgy gondolom, megtettünk mindent, de nem volt semmi szerencsénk. A Pécs gyakorlatilag az első veszélyes támadásából megszerezte a vezetést, míg nekünk nem jött be semmi a találkozón – sajnos, van ilyen” – mondta Prukner László a találkozó után.

Kollégája, Mészáros Ferenc is elismerte: a szerencse is a négyből négyszer nyerő újonc mellé állt az Üllői úton.

„Tudtuk, hogy a Fradi jó, de arra nem is számítottam, hogy ilyen jó teljesítményt nyújt – szerintem ez volt a szezonbeli legjobb produkciója. A félidőben szerkezetet kellett váltanunk és masszívabbak lettünk, majd a cserékre reagálva ismét változtatnunk kellett. A második félidő tizedik és harmincadik perce között átvettük az irányítást, és persze szerencsénk is volt a kapufákkal” – értékelt a Péccsel a csapat történetének legjobb NB I-es rajtját bemutató edző.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Ferencváros–Pécsi MFC 0–1 (Nagy O. 83.)
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Pécsi MFC 4 4 6–2 +4 12
2. Győri ETO FC 4 4 5–1 +4 12
3. Lombard Pápa Termál FC 4 3 1 5–1 +4 10
4. Budapest Honvéd 4 3 1 13–4 +9 9
5. DVSC-TEVA 3 3 8–2 +6 9
6. MVM Paks 4 2 1 1 6–7 –1 7
7. Kecskeméti TE 3 2 1 8–4 +4 6
8. Videoton FC 3 2 1 6–2 +4 6
9. DVTK 4 1 1 2 6–6 0 4
10. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4–7 –3 4
11. BFC Siófok 3 1 2 2–3 –1 3
12. Ferencvárosi TC 4 2 2 3–5 –2 2
13. Szombathelyi Haladás 4 1 3 2–6 –4 1
14. Vasas-HÍD 4 1 3 3–11 –8 1
15. Újpest FC 4 4 0–6 –6 0
16. ZTE FC 4 4 2–12 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik