Fogadási botrány: Meggyőződésem, hogy ártatlan vagyok - Kenesei Zoltán

Vágólapra másolva!
2011.07.08. 08:20
Címkék
A magyarországi fogadási botrány első számú gyanúsítottjának tekintett Kenesei Zoltán a fogdából, ügyvédjén keresztül nyilatkozott a Blikknek. A 38 éves labdarúgó tagadja az ellene felhozott vádakat.

„Nemcsak nem érzem magamat bűnösnek, hanem arról is meg vagyok győződve, hogy nem követtem el semmilyen törvénybe ütköző cselekményt" – nyilatkozta a Blikknek a hazai fogadási botrány ügyében múlt héten őrizetbe vett Kenesei Zoltán, akit az Aradi utcai rendőrségi fogda egyik kétszemélyes zárkájában helyezték el.

„Az ügy valamennyi érintettjét ismerem, mindannyian a hazai futballélet szereplői – mondta Kenesei Zoltán a másik hat őrizetbe vett társával kapcsolatban, akik közül L. Mátyással együtt futballozott Ladánybenén. – Közülük Mátyással a legjobb a kapcsolatom, már csak azért is, mert vele több csapatban együtt fociztam. Egykor csak sporttársak voltunk, mára szoros baráti viszony alakult ki közöttünk."

Kenesei Zoltán a megalapozott gyanú szerint társaival akár több tízmilliós haszonra tehetett szert hazai és külföldi labdarúgó-mérkőzések eredményeinek és történéseinek befolyásolásával.

„Mindig is a sport töltötte ki az életemet, így amennyiben lehetőséget kapok arra, hogy szüleimmel és feleségemmel találkozhassak, azt kérem tőlük, sportkönyveket juttassanak be hozzám, hadd olvasgassak a fogdában" – tette hozzá Kenesei, akivel kapcsolatban a Blikk információi szerint az ügyet vizsgáló nyomozók arra is gyanakodnak, hogy nemcsak a fogadási maffiával lehetett esetleg kapcsolata. Ezért elrendelték a futballista toxikológiai vizsgálatát, de annak eredménye egyelőre nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik