Fogadási csalás: Bochumban a Vasas-DVSC bajnokit is vizsgálják - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2011.02.02. 09:29
A Népszava értesülési szerint a bochumi ügyészség újabb magyar bajnokit vizsgál: a 2009. április 19-i Vasas–DVSC mérkőzés is szerepel a vádiratban, amelyet várhatóan február 28-án tárgyal a bíróság, de magyar játékosokat nem idéznek be.

„Folyamatosan bővül a vádirat, az ügyészség elemzi és értékeli a vallomásokat, valamint a rendelkezésre álló bizonyítékokat – mondta Talarowski a Népszavának. – Jelenleg négy magyar érdekeltségű találkozó szerepel a vádiratban: a Debrecen–Young Boys UEFA-kupa-selejtező, a Debrecen–Fiorentina Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés, és két magyar bajnoki, a Vasas–Debrecen és Újpest–Honvéd összecsapás. Azt nem tudom megmondani, hogy hány másik találkozót vizsgálnak a hatóságok, én csak azokat a meccseket látom, amelyeket vádemelési javaslattal elküldött nekünk a bochumi ügyészség. A vádirat magyarokat érintő részei a fogadási csalók, Ante Sapina és Mario Cvrtak vallomásaira épülnek. Amely mérkőzésekkel kapcsolatban elég terhelő bizonyíték áll rendelkezésre, azok kerülnek át a bíróságra.”Népszavának. – Jelenleg négy magyar érdekeltségű találkozó szerepel a vádiratban: a Debrecen–Young Boys UEFA-kupa-selejtező, a Debrecen–Fiorentina Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés, és két magyar bajnoki, a Vasas–Debrecen és Újpest–Honvéd összecsapás. Azt nem tudom megmondani, hogy hány másik találkozót vizsgálnak a hatóságok, én csak azokat a meccseket látom, amelyeket vádemelési javaslattal elküldött nekünk a bochumi ügyészség. A vádirat magyarokat érintő részei a fogadási csalók, Ante Sapina és Mario Cvrtak vallomásaira épülnek. Amely mérkőzésekkel kapcsolatban elég terhelő bizonyíték áll rendelkezésre, azok kerülnek át a bíróságra.”

Az angyalföldi találkozóról a vádiratban annyi olvasható, hogy a Sapináék által meg nem nevezett játékosok pénzt kaptak azért, hogy nyerjen a Debrecen. A hajdúságiak 3–1-re győztek.

„Természetesen ebben az ügyben nem szerencsés találgatni, de mindenki számára nyilvánvaló, hogy csalás esetén a győzteseket vagy a veszteseket kell-e lefizetni” – vélekedett Talarowski.

Érdekesebb a helyzet az Újpest–Honvéd meccsel kapcsolatban, amelyen 3–0-s lila-fehér siker született. Sapináék vallomása szerint 20 ezer eurót kaptak a név szerint nem említett újpesti futballisták azért, hogy háromgólos különbséggel nyerjenek a házigazdák.

„Itt nyilvánvalóan az ellenfelet is be kellett vonni a csalásba, de több információ egyelőre nem áll rendelkezésünkre – mondta Talarowski. – Viszont az is kiderül a vallomásból, hogy ezen a találkozón végül nem nyertek a csalók a kívánt eredmény ellenére sem. Az újpesti mérkőzés mellett kötésben több másik találkozóra is fogadtak, de az egyiken nem a megbeszélt eredmény született, ezért elestek a nyereménytől. Elképzelhető, hogy az ügyészség konkrét neveket is tud, az sincs kizárva, hogy az ügyben érintett futballistákat beidézik a tárgyalásra, de erről nekem nincs információm.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik