FTC: megjött a brazil Somália, elment a német Baltes

Vágólapra másolva!
2011.06.24. 21:40
Címkék
Internetes források szerint ma megérkezett a Ferencváros labdarúgócsapatának régóta várt brazil kiszemeltje, Somália. Távozott viszont a német Benjamin Baltes, aki családi okokra hivatkozva nem kötött szerződést, hiába nyerte el a szakmai stáb tetszését. Józsi György sorsa bizonytalan – erről az érintett játékos is nyilatkozott –, miként a Szrdjan Sztanics, Djordje Tutorics, Csizmadia Csaba trió is. Lisztes Krisztián viszont megsérült.

Készül a Ferencváros, de a keretben még változások várhatók (Fotó: NS-archív, Török Attila)
Készül a Ferencváros, de a keretben még változások várhatók (Fotó: NS-archív, Török Attila)
Készül a Ferencváros, de a keretben még változások várhatók (Fotó: NS-archív, Török Attila)
Készül a Ferencváros, de a keretben még változások várhatók (Fotó: NS-archív, Török Attila)
Készül a Ferencváros, de a keretben még változások várhatók (Fotó: NS-archív, Török Attila)

Rég vártak annyira játékost a Fradinál, mint a brazil Somáliát, s a támadó középpályás megérkezett – adta hírül azÜllöi129.huszurkolói portál.

A támadó utazása körüli problémákról a hét elején Prukner László szakmai igazgató nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, s elmondta, tisztában vannak a brazil képességeivel, így ha megfelelő erőállapotban van, akkor szerződést kaphat.

Az említett szurkolói oldal arról is beszámolt, hogy Lisztes Krisztián megsérült, míg a Szrdjan Sztanics, Djordje Tutorics, Csizmadia Csaba trió távozhat az Üllői útról.

A csapat új játékosaival jövő kedden 19 órától szurkolói ankét keretében ismerkedhetnek meg a drukkerek.

Józsi György szeretne a Ferencváros labdarúgója maradni, de még nem tudja, hogyan alakul a sorsa.

„Egyelőre még nem tudom, mi lesz velem – mondta az FTCNEWS-nak Józsi György. – Hasonló az esetem, mint a többi függő sorsú játékosnak. Az biztos, hogy szerződésem van a Ferencvárossal, a nemzetközi kupába benevezett a klub, így minden tőlem telhetőt megteszek a Ferencvárosért. A tárgyalások még folynak az esetleges szerződésmódosításommal kapcsolatban, de végső döntés még nincs. Szeretnék maradni a Fradiban, de egyelőre nem tudom, hogyan alakul majd a helyzetem.”

Amíg Józsi sorsa egyelőre kérdéses, addig Benjamin Baltes sorsa eldőlt: a 27 éves német labdarúgó nem lesz Ferencváros játékosa . Legalábbis egyelőre nem.

A védőként és középpályásként is bevethető Baltes próbajátékon vett részt a Ferencvárosnál, ahol sikerült meggyőznie Prukner László szakmai igazgatót. Utóbbi javasolta is szerződtetését, amit azonban a játékos családi okokra hivatkozva visszautasított.

A német labdarúgó ügyeit intéző menedzser, Georgi Attila a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: Baltes a feleségével történt egyeztetést követően döntött úgy, hogy egyelőre nem akar külföldön játszani. A futballista ezért a holland Excelsiorhoz sem tér vissza, ahol egyébként lejárt a szerződése, hanem hazájában, Németországban marad és keres magának új klubot.

A játékos viszont nem zárta ki, hogy a jövőben a Ferencvároshoz szerződik, ám most a családi körülményei nem teszik lehetővé számára a légióskodást.

A menedzser beszélt az Üllői úti klubvezetőkkel, és abban állapodott meg, hogy a Sports Entertainment Group menedzserirodán keresztül próbálnak új, Balteshez hasonló képességű és fizikumú védőt ajánlani a zöld-fehéreknek. Az iroda holland, belga és német kapcsolatokkal rendelkezik, korábban Mark Otten is az ő közreműködésükkel került a IX. kerületbe.

SOMÁLIA

FERENCVÁROS
Érkezett: Oláh Lóránt (Kaposvár, kölcsönbe), Lisztes Krisztián (Vasas), Fitos László (Szolnoki MÁV FC, kölcsönből vissza), Kulcsár Dávid (Vasas, kölcsönből vissza), Grúz Tamás (Kaposvári Rákóczi FC), Alekszandar Jovanovics (szerb, Hajduk Kula – Szerbia), Mark Otten (holland, NEC – Hollandia), Milos Vidovics (szerb, FK Olimpik Sarajevo – Bosznia-Hercegovina), Felipe Félix (brazil, Leixoes – Portugália)
Távozott: Dragóner Attila (visszavonult), André Schembri (máltai, Lengyelország?, Olaszország?), Justin Haber (máltai, Kerkira? – Görögország, Portugália?), Marek Heinz (cseh, Sigma Olomouc – Csehország), Kulcsár Dávid (Vasas, végleg)
Akivel tárgyalnak: Ambrusics Róbert (szabadon igazolható), Lázok János (Vasas), Szatmári Lóránd (Reggina – Olaszország), Tímár Krisztián (Plymouth Argyle – Anglia), Tischler Patrik (MTK Budapest), Kovács János (Hereford United – Anglia), Alison (brazil, klub nélkül), Somália (brazil, Bangu – Brazília)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik