FTC: Priskin hazatér, aláírt a zöld-fehérekhez – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 19:32
null
Priskin Tamás a Ferencvárost választotta (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/" target="_blank"><strong>fradi.hu</strong></a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján erősítette meg korábbi információinkat: szerződtette Priskin Tamást. A zöld-fehérek azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a válogatott csatár hány évre kötelezte el magát.

Priskin Tamás 2003-ban a Győri ETO színeiben debütált az élvonalban mindössze 16 évesen, majd három évvel később légiósnak állt. Megfordult többek között az angol Watfordban és Ipswich Townban, az orosz Alanyija Vlagyikavkazban, a bécsi Austriában, az izraeli Maccabi Haifában, majd 2014-ben ismét az ETO-ba szerződött.

Egy szezon után azonban továbbállt, az elmúlt két szezonban a Slovan Bratislava játékosa volt. A pozsonyi együttesben 62 tétmeccsen 28 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki. A magyar válogatottban 2005-ben debütált, azóta 60 mérkőzésen 17-szer volt eredményes. A Norvégia elleni Eb-pótselejtezőn például pazar gólt lőtt, a tavaly nyári Európa-bajnokságon pedig gólpasszt adott Ausztria ellen Stieber Zoltánnak.

A 30 éves középcsatár a Ferencváros első nyári szerzeménye, de biztosan nem az utolsó. Mint beszámoltunk róla, a zöld-fehérek a napokban bejelenthetik még az uruguayi védekező középpályás, Fernando Gorriarán szerződtetését, valamint a Heerenveen magyar U-válogatott védője, Otigba Kenneth is érkezhet.

Távozók is akadnak szép számmal: ahogy azt már megírtuk, Michal Nalepa, Emir Dilaver, Marco Djuricin, Kleinheisler László és Rju Szung Vu is elhagyja a Fradit, Vladan Csukics pedig befejezheti pályafutását, de minden bizonnyal marad a klub kötelékein belül.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Priskin Tamás
(Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: –
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, lejár a szerződése), Jova Levente (soroksári kölcsön után lejár a szerződése), Florian Trinks (német, lejár a szerződése), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Hajnal Tamás (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik