FTC: profi szerződést kötöttek a tinivel, ő lehet Nagy utódja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 17:58
null
Csernik Kornél és Orosz Pál (Fotó: fradi.hu)
Csernik Kornél profi szerződést kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal – adta hírül hivatalos honlapján a zöld-fehér labdarúgóklub.

 

Az 1998. július 2-án született Csernik Kornél a nyári felkészülés során mind a négy eddigi edzőmeccsen pályára lépett – a Cigánd ellen gólt is szerzett –, és bátor, lendületes játékával kiváló benyomást tett a szakmai stábra.

A fiatal középpályás fél éve, 2016 telén került a Népligetbe; korábban a Pénzügyőrben, majd a Kelen SC-ben játszott, utóbbi klubban tagja volt a strandlabdarúgó- és a futsalcsapatnak is.

Az elmúlt bő egy évben villámkarriert befutó Nagy Ádám óta a futsalos múlt mindenképpen remekül mutat egy fiatal labdarúgó önéletrajzában, de Kornél már azt is megmutatta, hogy a nagypályán sem jön zavarba. Tavasszal, 17 évesen alapembere volt U19-es együttesünknek, és a felkészülés során a felnőttek között is jól mozgott – írja a fradi.hu.

„A Kelen SC-ben, amelyben az édesapja edzőként dolgozott, felnőttbajnokságban szerepelt, és ez a javára szolgált: gyorsan gondolkodik, a termetéhez képest bátran, jól használja a testét a párharcokban. Thomaséknak az tetszett meg Kornélban, hogy bátran próbál kiemelkedni a csapatból. Nemcsak úgy »elvan«, hanem a legjobb is akar lenni” – jellemezte a fiatal labdarúgót a Ferencváros utánpótlásában dolgozó Lisztes Krisztián egy közelmúltbeli interjúban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik