Garami József: Kaptam egy komoly ütést

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.05.23. 16:48
null
A kiesés miatt alapvetően új feladatok várnak az MTK vezetőire és játékosaira (Fotó: NS-archív)
Címkék
Garami József szerint elsősorban a fiatal játékosok mentális problémái okozták azt, hogy az MTK az idei szezonban búcsúzott az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságtól. A 71 éves trénerrel először esett meg, hogy egy általa irányított együttes kiesett az első osztályból, a szakember ugyanakkor a távirati irodának azt mondta, nem az MTK jelenlegi futballistáinak tudásával és képességeivel van gond.

„Ezek a játékosok pillanatnyilag erre voltak képesek – fogalmazott Garami. – Főleg mentális problémáik voltak, néhány labdarúgó esetében azt kell mondanom, hogy nem tudott megbirkózni különböző feladatokkal, és többen is rendszeresen elkövettek olyan hibákat, amelyek döntően befolyásolták az összecsapások kimenetelét.”

A vezetőedző hozzátette, a szezon előtt sokkal jobb eredményre számított, s a kispadon ülve nagyon nehezen élte meg a kialakult helyzetet.

„Nemcsak arról van szó, hogy az ember sorozatosan sikertelenséget tapasztal, hanem arról is, hogy egy ilyen szituáció olyan nyomást helyez az edzőre, ami az alaptermészetével, a mindenáron győzni akarással és a kitartással teljesen ellentétes érzéseket vált ki, de természetesen ezt is fel kell dolgozni” – mondta a Garami.

A szakvezető a jövőjével kapcsolatban egyelőre semmit sem kívánt mondani, úgy fogalmazott: „kaptam egy komoly ütést, de hogy ezután mit teszek, azt még meggondolom.”

Garami azt mondta, egy-két évvel ezelőtt lett volna lehetősége arra, hogy más csapathoz szerződjön, ő mégis az MTK-nál maradt, de hogy az NB II-ben is ő ül-e majd a kék-fehérek kispadján, arról az elkövetkezendő hetekben születhet döntés.

„Most már a kialakult helyzetet kell kezelnie játékosnak, edzőnek, klubvezetőnek egyaránt – utalt a tréner a jövőre. – A legnagyobb baj az, hogy kiestünk, emiatt új feladatok várnak az egyesületre, a szakmai stábra és a futballistákra is.”

Garami József 1985-ben, a Pécsi MSC vezetőedzőjeként debütált az NB I-ben, 1990-ben Magyar Kupát nyert az együttessel, 1987-ben pedig öt mérkőzésen megbízott szövetségi kapitányként a magyar válogatottat is irányította. 1993-ban az Újpest edzője lett, majd 1996-ban az MTK-hoz szerződött és rögtön bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal.

1998-tól 2001-ig a Győri ETO szakmai igazgatójaként, majd edzőjeként dolgozott, a 2002-03-as idényben a Ferencvárost irányította, majd visszatért az MTK-hoz, amellyel 2008-ban ismét első helyen végzett az élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik