Gyenge tavaszi rajt után a Paks ellen javíthat a Loki

Vágólapra másolva!
2011.03.08. 14:07
null
Zdenek Scasny nagyjából ismeri a Paks játékstílusát<br />(Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Két élvonalbeli bajnoki mérkőzés és két Magyar Kupa-negyeddöntő szerepel a keddi hazai „futballétlapon&quot;: a címvédő DVSC-TEVA a hétvégi sikerével a harmadik helyre felkapaszkodó, s a Lokit jelenleg három ponttal megelőző Paksot fogadja, míg a sereghajtó Szolnok a Pápát. Az MK-ban Újpest–Kaposvár és MTK–Zalaegerszeg meccsekre kerül sor.

A nyáron alighanem kevesen gondolták, hogy a tavaszi DVSC–Paks találkozót a tolnaiak várják kedvezőbb helyzetből – a vendégcsapat három hellyel és három ponttal előzi meg a címvédő Lokit az NB I-ben. A Debrecen kétgólos sikerrel előzhet, vagyis jöhet fel a harmadik pozícióba – legutóbb a 14. fordulóban álltak dobogós helyen a hajdúságiak.

„Azt gondolom, ha csupán egy kicsivel is, de erősebb a mi játékoskeretünk – mondta Szakály Péter a Nemzeti Sportnak. – Ez nem jelentheti, hogy lebecsüljük az ellenfelet, már csak azért sem, mert a Paks ebben a bajnokságban bizonyítja, kilépett a középszerből. Nincs mese, élnünk kell a hazai pálya előnyével."

„A DVSC-nek évek óta az egyik legjobb az állománya, talán csak a Videoton, a KTE és az ETO játékoskerete képvisel megközelítőleg hasonló nívót – reagált Éger László. – Azért valamit megjegyeznék: a minőségi játékosok még nem jelentenek garanciát a sikerre. Nálunk csak magyar labdarúgók vannak, és már megmutattuk, hogy tudunk egymásért küzdeni."

A két csapat augusztusi mérkőzésén 2–2-es döntetlen született, a Debrecen emberhátrányban szerezte a második gólját és a 84. percig tartotta is az előnyt – Heffler Tibor tizenegyesből állította be akkor a végeredményt. A Paks élvonalbeli tagsága során még nem nyert Debrecenben – a tolnaiak szempontjából 0–1, 1–1, 0–2, 1–3 az eddigi eredménysor –, ám ha most végrehajtja ezt a bravúrt, pontszámban beéri a tabella második helyén álló Ferencvárost!

„Láttam több mérkőzését is a Paksnak, így nagyjából ismerem a játékstílusát. Küzdő szellemű gárda, nagyon masszív, a játékosai sokat dolgoznak a pályán és a védelmüket jól megszervezik. Természetesen mint minden csapatnak, az övéknek is vannak gyenge pontjai, és nekünk az a dolgunk, hogy ezeket megtaláljuk. Igyekszünk a saját játékunkat játszani, ám ezt nagyban meghatározza majd, hogy milyen mély lesz a pálya. Mindenképpen azon leszünk, hogy megszerezzük a három pontot” – fogalmazott Zdenek Scasny, a Loki trénere, aki az első magyar bajnoki sikerére „vadászik”.

Szolnokon a szinte reménytelen helyzetben levő házigazda a Lombard Pápát fogadja. Ha nyer – eddig ezt kétszer tette meg a bajnoki idényben –, két számjegyű pontszámmal áll majd, „csak" hét ponttal leszakadva a Siófoktól, illetve kilenccel a már nem kieső helyen álló Haladástól. Simon Antalnak az eltiltott Remili Mohamedet kell pótolnia, miközben Véber György a teljes keretéből válogathat. A Szolnok október 23., az MTK elleni győzelem óta nyeretlen az NB I-ben, míg a Pápa a negyedik idegenbeli sikerére hajt.

„A Lombard az NB I egyik leglabdabiztosabb csapata. Egyérintős, szemre is tetszetős játékot játszik, amihez rendelkezik a megfelelő játékosokkal, jó támadókkal. Hazai környezetben is veszélyes ellenfélnek tartom. Nekünk kiindulásként le kell zárnunk a területeket ez ellen a jól elmozgó csapat ellen, és az olykor-olykor fellazuló védelmükön meg kell találnunk a réseket. Csak így jöhet össze a győzelem az első hazai mérkőzésünkön, márpedig a célunk ez lenne" – vélekedett Simon Antal, a Szolnok edzője.

NB I, A 17. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉSEK
SZOLNOKI MÁV–LOMBARD PÁPA
Szolnok, 14.30. Vezeti: Takács J.
SZOLNOK: Melnicenko – Búrány, Milicsics, Máté P., Djurovics – Fitos, Némedi, Vukomanovics, Ngalle – Zsolnai, Jokics
Kispad: Rézsó, Rokszin, Lengyel B., Antal, Tchami, Balogh P., Szalai B.
Sérült:
Eltiltva: Remili (piros lap)
LOMBARD PÁPA: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Supics, Rajnay – Takács P., Gyömbér – Rebrik, Bárányos, Heffler N. – Marics
Kispad: Takács T., Tóth G., Zulevs, Quintero, Bali, Farkas A., Palkó
Sérült:
Eltiltva:


DVSC-TEVA–PAKSI FC
Debrecen, 18.00 Vezeti: García (chilei)
DVSC: Novakovics – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Nikolov – Szakály P., Varga J., Czvitkovics, Yannick – Illés Gy. – Coulibaly
Kispad: Verpecz, Ramos, Dombi, Kabát, Salami, Komlósi
Sérült:
Eltiltva: Mészáros N., Polekszics (UEFA-határozat alapján)
PAKSI FC: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Báló – Sipeki, Sifter, Fiola, Vayer – Böde, Montvai
Kispad: Pokorni, Nagy I., Kiss T., Magasföldi, Bartha, Vári, Haraszti
Sérült: Kovács A. (térdműtét után)
Eltiltva:

 

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 18 12 4 2 35–17 +18 40
2. Ferencvárosi TC 18 11 1 6 32–24 +8 34
3. Paksi FC 17 9 4 4 31–23 +8 31
4. ZTE FC 18 9 3 6 34–28 +6 30
5. Kaposvári Rákóczi 18 9 2 7 28–25 +3 29
6. DVSC-TEVA 17 8 4 5 30–25 +5 28
7. Lombard Pápa Termál FC 17 8 2 7 30–31 –1 26
8. Kecskeméti TE-Ereco 18 8 10 34–37 –3 24
9. Újpest FC 18 6 5 7 30–25 +5 23
10. Győri ETO FC 18 6 5 7 20–21 –1 23
11. Budapest Honvéd 18 6 4 8 20–22 –2 22
12. MTK Budapest 18 6 4 8 23–28 –5 22
13. Vasas 18 6 3 9 24–32 –8 21
14. Szombathelyi Haladás 18 5 5 8 25–25 0 20
15. BFC Siófok 18 4 6 8 15–23 –8 18
16. Szolnoki MÁV FC 17 2 2 13 12–37 –25 8

 

MK-NEGYEDDÖNTŐK

A Magyar Kupában feszített a menetrend, a múlt heti nyolcaddöntő-visszavágók után most már a legjobb nyolc között játszanak a csapatok. Az Újpest és a Kaposvár a bajnokságban már megmérkőzött egymással a tavasszal: a Rákóczi egy félidőn keresztül lejátszotta a pályáról a lilákat, akik viszont a szünet után feltámadtak és Lázár Bence vezérletével fordítottak. Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa az akkori első 45 perc eseményeitől szívesen eltekintene...

„A győzelem jó lenne, de ennél is fontosabb, hogy nem szabad gólt kapnunk – mondta Balajcza. – A kettő nullás győzelemmel kiegyeznék, ám ezt nem lesz könnyű elérni, mert mi valahogy mindig kapunk gólt. Legutóbb még tavaly szeptemberben úsztam meg meccset úgy, hogy nem kellett a hálóból kiszednem a labdát. Benne van a játékunkban, hogy az ellenfél is betalál, mert sokat támadunk, így ezzel teret adunk a kontráknak."

„Szeretnénk olyan eredményt elérni kedd este a fővárosban, hogy a jövő heti kaposvári visszavágón legyen esélyünk az elődöntő elérésére – nyilatkozta Sisa Tibor vezetőedző a Rákóczi hivatalos honlapjának. – A kupa természetesen más, mint a bajnokság, ugyanakkor nincs túl sok választási lehetőségünk. Sok a sérültünk, sokat utazunk, de megpróbálunk jól teljesíteni. A másfél héttel ezelőtti bajnoki találkozó igen tanulságos volt, igyekszünk kijavítani a hibákat, amelyeket akkor elkövettünk."

Az MTK a Győr kiejtése után a Videotonnál vizitált bajnokin, és most jön az újabb próbatétel: a ZTE látogat a Hungária körútra. Garami József az első tavaszi bajnokin gólt szerző, de a fehérváriak elleni keretből kimaradó (meccshiányát az NB II-es csapatban pótló) Urbán Gábort alighanem a kezdő tizenegybe teszi, és váltás lesz a kapusposzton is, Hegedüs Lajos kap lehetőséget. Az MTK védelmének gyakran okoznak gondot a rögzített szituációk – a Honvéd, az ETO és a Videoton ellen is kaptak így gólt a kék-fehérek –, márpedig egy Csank János edzette csapat ellen ez nem túl jó előjel...

„A Zalaegerszeg erőteljes védőkkel, nagy munkabírású középpályásokkal és robbanékony csatárokkal rendelkezik – mondta az ellenfélről Garami József az mtkhungaria.hu-nak. – Sok magas emberük van, a pontrúgásoknál komoly veszélyt jelentenek. Masszív, jól felkészített csapatot fogadunk kedden. Ennek ellenére hazai pályán természetesen szeretnénk győzni, és előnyt szerezni a visszavágóra."

„Bár az eredmények nem azt bizonyítják, hogy az MTK topon van, a csapat játéka nagyon is jó. Nyugodtak, fegyelmezettek és veszélyesek, épp ezért nem engedhetünk meg hasonló baklövéseket, mint amilyeneket Pápán elkövettünk. Sokkal koncentráltabb futballra van szükség a részünkről, s ennek elsősorban abban kell megmutatkoznia, hogy az összjátékunk pontosabb lesz – folytatta a mester a Zalai Hírlapban. – Nem megengedhető, hogy a sok megszerzett labda nagy részét eladjuk, ellenfélhez passzoljuk, mert az ilyen nagyvonalúságért az MTK is biztosan megbüntetne.”

 

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Újpest FC–Kaposvári Rákóczi 18 óra (tv: Sport 1)
MTK Budapest–Zalaegerszegi TE 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik