Győri ETO: „Barátságtalan a Ferencváros lépése”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.31. 10:10
null
Jelen állás szerint augusztus 10-én láthatják majd a győri szurkolók a Ferencváros elleni meccset (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros nem járul hozzá ahhoz, hogy megváltoztassák a Győri ETO elleni, augusztus 10-i bajnoki meccs időpontját – másnap lép pályára a Bayern München Győrben, ezért kérte az ETO a változtatást. A győriek ügyvezetője, Klement Tibor barátságtalan lépésnek tartja az elutasítást.

 

Tisztázódott, hogy a Győr elleni mérkőzés előtt a Bayern augusztus 11-én érkezik különrepülőgéppel a péri repülőtérre, onnan az Audi gondoskodik a játékosok és vezetők elszállításáról.

Az ETO–Bayern mérkőzést a tervezettnél egy órával korábban, 16 órakor rendezik, s a német együttes 20 órakor utazik vissza Münchenbe. A Nemzeti Sport információi szerint eddig tízezer jegy talált gazdára a mérkőzésre, ám nem kétséges, a kezdésig elfogy a maradék ötezer is.

Úgy tudjuk, a bevételen, amely meghaladja a 200 millió forintot, az Audi, a Quaestor és az ETO osztozik.

A találkozóhoz kapcsolódó tegnapi hír: a Ferencváros nem járul hozzá, hogy módosítsák a Győri ETO elleni bajnoki időpontját – az NB I-es meccset az eredeti kiírás szerint egy nappal korábban rendezik, mint a Bayern elleni összecsapást.

„Barátságtalan lépésnek tartjuk a Ferencváros elutasítását – szögezte le a Nemzeti Sport megkeresésére ezzel kapcsolatban Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezetője. – Két okból is mondom ezt. Az egyik, hogy Orosz Pállal, a Ferencváros vezérigazgatójával korábban már egyeztettem ebben az ügyben. A másik pedig az, hogy amikor a tavasz végén a stadionépítés (és a Depeche Mode koncertje, illetve az atlétikai Diákolimpia országos döntője, amelyet a Fradi ideiglenes otthonában, Puskás Ferenc Stadionban rendeztek – a szerk.) miatt nem tudott hol játszani az FTC, mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy a Ferencváros kifogástalan körülmények között rendezhesse meg a mi stadionunkban az utolsó két mérkőzését.”

„Ezek tükrében szerintem elvárható lett volna, hogy a Fradi támogassa azt, hogy a BL-győztes Bayern Münchent a magyar szurkolók magyar pályán láthassák. Az MTVA megállapodott velünk a Bayern elleni mérkőzés közvetítéséről, mi elküldtük a versenybizottságnak a kérelmünket, és várjuk a döntését. Azt mindenkinek tiszteletben kell tartania, hiszen a versenybizottság határozatát nem lehet megfellebbezni. Nem szeretnék találgatni, hogy mi történik, ha elutasítják a kérelmünket, várjuk meg a döntést!” – tette hozzá a győri sportvezető.

Az MLSZ valóban foglalkozik az üggyel, s mint azt megtudtuk, könnyítené a bizottság helyzetét, ha a két klub egyezségre jutna egymással. Ha nem, a végső szót a szövetség mondja ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik