A Kaposvár győzni tudott Szolnokon

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 15:05
null
Idegenbeli sikerével a 4. helyre lépett előre Sisa Tibor csapata (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
A labdarúgó NB I 14. fordulójában a sereghajtó, újonc Szolnok a nyolcadik helyen álló Kaposvárt fogadta. A vendégek gyorsan, már a 2. percben vezetést szereztek Szepessy Róbert révén, amire a második félidő 60. percében Joseph Ngalle révén még válaszolni tudtak a hazaiak, ám öt perccel később a csereként beállt Milan Perics újra a Rákóczinak szerzett vezetést. Több gól már nem esett a mérkőzésen, a három ponttal a kaposváriak a tabella negyedik helyére jöttek fel.
A vendégek nem sokat teketóriáztak, még alig hangzott el az „Éljen, éljen!", máris a szolnoki kapuban táncolt a labda. A második percben ugyanis jobb oldali beadást követően Szepessyhez került a labda, aki 10 méterről bevette a jobb felső sarkot (0–1).


Ilyen kezdés után nem csoda, hogy nehezen tértek magukhoz a hazaiak: a 12. percig kellett várni ahhoz, hogy először helyzetbe kerüljenek. Pető fejese azonban elkerülte a kaput, míg Koós lövése előtt menteni tudtak a védők. Pedig a küzdeni akarásból nem volt hiány, amit bizonyít az is, hogy a játékvezető nyolc perc alatt három sárga lapot is kiosztott.

A félidő második felében még kevesebb esemény történt. A vendégek remekül őrizték előnyüket, s mindössze egy Pető-szabadrúgás okozott veszélyt a 35. percben, amit viszont Milinte kapus fogott magabiztosan.

A szünetben aztán Simon Antalnak sikerült felráznia a játékosait, s így a második félidőre már egy másik Szolnok jött ki. Gyártották is a helyzeteket, de Remili lövését a kapus hárította, míg Ngalle és Antal bombája nem találta el a kaput. A helyzetek aztán a 60. percben értek góllá, amikor Cornaci beívelése után Ngalle fejelt 7 méterről a kapu bal oldalába (1–1).

A vendégek azonban meglepetésre gyorsan válaszoltak: a 65. percben Grúz beadása után a mindössze hat perce pályán lévő Perics lőtt a kapu bal alsó sarkába 14 méterről, így a vendégek elmondhatták magukról, hogy két helyzetükből kettőt is értékesíteni tudtak (1–2).

Ez a találat sokkolta a hazaiakat, akik már nem is tudtak újítani, a hátralévő időben egyedül Remili lövését kellett hárítania Milintének ahhoz, hogy a Kaposvár győztesen hagyhassa el a pályát. Sőt, a hosszabbításban a fellazult szolnoki védelem mellett Perics egymaga két gólt is szerezhetett volna, de előbb a gólvonalról mentettek a védők, majd elönzőzte a lehetőséget. A vendégek sikerükkel a negyedik helyre jöttek fel a tabellán.

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/14,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik