Haladás: Aczél Zoltán fellebbez az MLSZ-nél eltiltása ellen

Vágólapra másolva!
2011.12.21. 16:23
Címkék
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás korábbi vezetőedzője, Aczél Zoltán fellebbez az MLSZ fegyelmi bizottságának döntése ellen, amelynek értelmében felfüggesztették sporttevékenységét. A hírt Czeglédy Csaba, Aczél ügyvédje erősítette meg a haladasfc.nyugat.hu-nak.

Czeglédy határozata szerint a fegyelmi bizottság által kiszabott szankció teljességgel méltánytalan és megtorló jellegű, ugyanis Aczél a nyomozó hatósággal együttműködve részletes vallomást tett, s magát ártatlannak vallotta. Aczél ügyvédje hozzáteszi: az eljárást minél gyorsabban, soron kívül le kell folytatni.

Mint ismert, a november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy – még a Siófok trénereként – 2009-ben elfogadta játékosai, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a Honvéd–Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg–Siófok bajnoki mérkőzést. Előbbi esetben az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor, míg utóbbi esetben – a gyanú szerint – a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik